NHL

Phill Kessel a aterizat în Pittsburgh

July 1, 2015

kessel

Două dintre francizele care au dezamăgit profund în sezonul 2014-2015 al NHL au reușit una dintre tranzacțiile surpriză din inter-sezon.  Toronto Maple Leafs și Pittsburgh Penguins au schimbat șase jucători și trei opțiuni de draft într-o afacere care îl va duce pe Phil Kessel mai aproape de Stanley Cup. În cea mai bună variantă.

Astfel, Leafs au renunțat la veteranul dorit de Penguins (dar îi va plăti în continuare o parte din salariu, adică 1.2 milioane de dolari), la Tyler Biggs (C) și Tim Enroth (F), plus opțiunea a doua în draft anul viitor, iar Pittsburgh le-a făcut bagajele lui Nick Spaling (C), Kasperi Kapanen (A) și Scott Harrington (F), plus prima și a treia opțiune de draft de anul viitor.

În vârstă de 27 de ani, Kessel ar trebui să fie un jucător aflat la momentul de vârf al carierei, dar a avut un sezon mai degrabă dezamăgitor în Toronto. Autor a minimum 30 de goluri pe sezon în patru din ultimii șase ani, Kessel s-a oprit la 25 de reușite anul trecut, dar a atins 61 de puncte în 82 de meciuri, fără vreun efect extraordinar asupra destinului echipei sale. El vine însă cu un preț major pentru Penguins (chiar dacă primii doi ani acesta va fi suportat parțial de Leafs), din cauza faptului că a semnat anul trecut o înțelegere pe opt ani care urma să-i aducă 64 de milioane de dolari. Astfel, americanul va costa zece milioane în acest an, nouă în următoarele două sezoane, șapte în 2019 și 2020 și șase în 2021. Dacă va mai juca la acel moment.

În nouă ani cu Leafs și Bruins, Kessel, care a fost ales de pe locul 5 în draftul din 2006, a jucat 668 de meciuri și a marcat 247 de goluri, pasând la alte 273. Într-o statistică interesantă oferită de site-ul sportsnet.ca, aripa americană figurează pe locul al cincilea la cei mai buni marcatori din ultimii cinci ani, cu 181 de reușite.

Nici ceilalți jucători din tranzacție nu sunt niște necunoscuți. Spaling, 26 de ani, a reușit 27 de puncte în 82 de meciuri jucate anul trecut, Kapanen a fost selecționat în prima rundă de draft anul trecut (poziția 22), iar Harrington în runda a doua din 2011 (poziția 54) fiind considerat un fundaș de mare viitor.

By

Tags: , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore