NBA

Dragic, debarcat din Florida

July 28, 2015

Continuă curățenia în Miami. La numai câteva zile după ce Heat s-a despărțit de Shabazz Napier, Zoran Dragic a fost la rându-i trimis în Boston, pentru o opțiune de draft.

Jucătorul sloven a fost victima taxei de lux și a zgârceniei patronilor de la Heat, care nu doresc să achite nici un cent peste cele 84.74 milioane de dolari cât este fondul salarial și, se pare, caută cumpărători și pentru Mario Chalmers și Chris Andersen. Dragic avea un salariu de trei milioane de dolari pe an, lucru care genera alte trei milioane de dolari în taxe suplimentare, astfel că a devenit dispensabil, dar Miami nu a scăpat complet de probleme. În acest moment echipa din florida are opt milioane de dolari taxe și trebuie să scape de salarii de patru milioane pentru a evita cheltuielile inutile, iar Chalmers și Andersen sunt candidații ideali după evoluțiile penibile de anul trecut. Probabil că cel puțin unul din ei va fi concediat la startul sezonului, dacă nu se găsește cumpărător, încercându-se astfel o limitare a pierderilor prin taxa de lux, dar nu este exclus ca ambii să fie debarcați în viitorul apropiat.

De partea cealaltă, Celtics au făcut o achiziție cel puțin bizară, pentru că în Boston există deja cinci pivoți care pot fi comparabili, calitativ, cu Dragic. Marcus Smart, Isaiah Thomas, Evan Turner, Terry Rozier și RJ Hunter așteaptă toți să joace, iar clubul se vede în situația în care trebuie să trimită minim doi oameni în D-League, sau să aibă jumătate din lotul de 14 format din pivoți. De altfel, jurnalistul de la CBS Sports, Jared Dublin a făcut o glumă cel puțin inteligentă via Twitter, după anunțul tranzacției: „Dacă ești pivot în NBA și nu joci la Celtics, te poți considera pivot? Toți pivoții sunt în Boston“, a titrat jurnalistul.

Fratele mai tânăr al consacratului Goran Dragic, Zoran Dragic a avut un sezon de debut modest, mai ales dacă ținem cont de vârstă și de moment, el evoluând în doar 16 partide pentru Heat, în condițiile în care Miami nu s-a ridicat deloc la nivelul din anii precedenți.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore