NBA

Elton Brand a pus ghetele în cui

August 12, 2015

După 16 ani petrecuţi în NBA, Elton Brand a decis să se retragă şi a făcut anunţul chiar în timpul unei acţiuni caritabile care i-a devenit dragi. De 12 ani, Brand se întorce în fiecare vară la liceul unde a învăţat şi organizează un camp pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, iar anul acesta a preferat chiar acest loc pentru a face cel mai greu anunţ al unui jucător profesionist. Nu că ar fi fost o mare surpriză.
Brand a intrat în ligă în 1999, după mai multe sezoane uluitoare pentru Duke. Ales de Chicago de pe poziţia 1, a devenit Debutantul Anului, ridicându-se la nivelul aşteptat încă din primul an, numai că Bulls au făcut o alegere ciudată după al doilea lui sezon ca profesionist şi l-au trimis la LA Clippers alături de TYson Chandler. După Clippers, unde a jucat până în 2008, Brand a fost trimis în Philadelphia (patru ani la 76ers), Dallas Mavericks (un an) şi a încheiat periplul la Atlanta Hawks, unde a jucat în ultimii doi ani, dar a apărut doar sporadic în teren anul trecut, pentru mai puţin de 500 de minute totale. A adunat 1.041 de meciuri pentru cele cinci echipe, cu 16.757 de puncte, 1.820 de capace, 931 de intercepţii, 2.166 de pase şi 8.977 de recuperări, în anii de glorie reuşind să treacă de şase ori peste media sezonieră de 20 de puncte pe meci. De altfel, în primele nouă sezoane de NBA, înainte de a ajunge la 76ers, Brand a avut o medie de minim 17 puncte pe meci, medie pe care n-a mai atins-o niciodată, probabil şi din cauza unei accidentări care i-a distrus ultimul an din California.
De remarcat că Brand a terminat cariera baschetbalistică cu 167 de milioane de dolari câştiguri, adică o medie de peste 10 milioane de dolari anual din salariu.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore