NBA

DeAndre Jordan egalul marelui Wilt Chamberlain

December 2, 2015

DeAndre Jordan

Unul dintre protagoniștii telenovelelor din vară, DeAndre Jordan, a reușit o performanță rară în meciul dintre Portland Trail Blazers și LA Clippers. Starul din California a ratat 22 de aruncări libere (a avut 34 de încercări) și a egalat un record vechi de câteva decenii stabilit de legendarul Wilt Chamberlain într-un meci cu Seattle Supersonics disputat, paradoxal, pe 1 decembrie 1967.

Reușita lui Jordan a fost imediat taxată de către coechipieri care nu s-au sfiit să-l atace pe Twitter, atmosfera fiind însă una destinsă pentru că meciul s-a încheiat cu un scor favorabil: 102-87. Blazers au fost acuzați însă de Blake Griffin că au avut o tactică specială de a-l faulta pe Jordan (tactică folosită în trecut și împotriva echipelor unde au jucat Dwight Howard sau Shaquille O’Neill)  în încercarea de a strica ritmul partidei, cunoscute fiind problemele lui Jordan de la linia de aruncări libere. Acesta are un procentaj rarisim de 37.9 la transformări și este ținta faulturilor în majoritatea partidelor, lucru care nu are însă întotdeauna succes.

Anul trecut, în play-off, Jordan a executat tot 34 de aruncări libere în meciul cu Houston Rockets (transformând 14) și a fost faultat de 28 de ori într-o singură repriză, depășindu-l pe O’Neill, acre fusese faultat de 24 de ori într-o repriză. Tactica împrumutată inclusiv de San Antonio Spurs (17 faulturi cu 6 transformări la Jordan) a stârnit o adevărată dezbatere în trecut, comisionarul Adam Silver anunțând că liga se gândește serios să schimbe regula faultului, astfel încât cel mai bun executant să poate încerca și transformarea aruncărilor libere, în condițiile în care pe lână Jordan, anul trecut au fost ținta tacticii enervante: Howard, Omer Asik sau Joey Dorsey.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore