NFL

Mario Williams, despărțire de Bills?

January 1, 2016

Mario Williams

Cândva cel mai bine plătit fundaș din NFL va juca duminică pentru ultima oară în tricoul actualei sale echipe. Potrivit Associated Press, Buffalo Bills vor activa o clauză din contract și îl vor pune pe liber pe Mario Williams, defensive end care a devenit primul fundaș ce primește 100 de milioane de dolari contract, dar care nu a mai avut productivitatea anterioară, urmând exemplul predecesorilor.

Williams, 30 de ani, a semnat cu Bills în 2012, și urma să primească 100 de milioane de dolari dacă termina contractul, dar clauza care permite echipei din Buffalo să-și mai recupereze din pierderi va deveni activă chiar de luni, Bills urmând să salveze circa 23.5 milioane de dolari, conform presei americane. Despărțirea nu este o surpriză majoră, Williams fiind în conflict deschis cu Rex Ryan din cauza deciziilor antrenorului, în ultima lună cele două părți făcând pași foarte mici către reconciliere.

Jucătorul a criticat dur metodele antrenorului începând cu luna noiembrie, iar antrenorul l-a acuzat pe Williams să își conduce greșit linia defensivă, Bills fiind eliminați din cursa pentru play-off, iar adevărul undeva la mijloc. Față de sezonul trecut, când apărarea din Buffalo a făcut ravagii (54 de sacks, locul 1 în NFL), anul acesta a fost o parodie, fundașii reușind să ajungă la QB-ul advers de numai 20 de ori, pentru penultimul loc în ierarhia ligii. Și Williams are o mare parte din vină la realizarea acestor performanțe, el punând jos adversarul de numai patru ori, față de 14.5 ori în sezonul precedent și după trei ani în care a avut măcar 10 sacks/an.

La o vârstă considerată medie, pentru un fundaș, Williams va fi una dintre țintele principale în perioada de transferuri, cu șanse destul de mari să-și recupereze milioanele pierdute prin ruperea contractului. Rămâne de văzut însă dacă o altă echipă din NFL va fi dispusă să investească într-un jucător cu probleme comportamentale și de respect al autorității, Oakland și Cleveland fiind, în opinia multora, cele mai interesate destinații.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore