NFL

„Fotbalul american e un iad”

November 20, 2011

Un interviu oferit de un veteran din NFL arata o fata mai putin placuta a unui sport spectaculos in jurul caruia se invart miliarde de dolari.

Kris Jenkins a jucat 10 ani in NFL si nu s-a ferit niciodata de contacte fizice dure si nici n-a spus nu atunci cand i s-a cerut sa joace avand contuzii. Interviul oferit celor de la New York Times arata insa o fata urata a NFL, fostul jucator dezvaluind ziaristilor realitati necunoscute legate de violenta jocului, sacrificii devenite obligatorii prin contract sau folosirea hormonilor de tot tipul. Totul pentru binele jocului…

Prima parte a interviului s-a axat, mai ales, pe accidentari si influenta acestira asupra fizicului jucatorilor, iar Jenkins n-a fost deloc… cavaler.

„NFL, fani, oameni din afara, toti n-au idee despre ce se intampla cu adevarat. Nu este ca si cum ai juca Madden. Nu este despre a fi cel mai popular copil din liceu. Cand faci aceste lucruri in viata reala si ele nu merg, macar ramai cu sanatatea fizica. In fotbal te joci efectiv cu viata ta, calitatea ei si longevitatea ei. Miza este uriasa aici, explica jucatorul, care a exemplificat un meci din NFL in termeni „fizici”. „Ai avut vreodata un accident de masina? Te-ai distrat cu masinute? Stii cand esti prins pe nepregatite si simti lovitura in tot corpul? Fotbalul e asa. Dar de 10 ori mai rau. E iad”, a spus Jenkins.

Acesta a avut patru operatii inportante in timpul carierei si a suferit mai mult de 10 contuzii incepand di colegiu dar „nimanui nu i-a pasat”.

A ales sa se retraga inainte de sezonul 2011 dupa ce accientarile de la genunchi i-au facut mari probleme in ultimele doua sezoane cand juca la Jets. Abilitatea de a juca desi accidentat a fost pusa de jucator pe seama „conditiei de a nu simti durerea”, dar rezultatele pe termen lung pot fi catastrofale.

„Problemele cerebrale? Inca le mai am. Te simti ca si cand ai fi beat sau ca si cand cineva ti-a dat una in cap. Este ca si cand ai deveni, brusc, mai prost. Cand trebuie sa te concentrezi asupra unor lucruri, devine o problema. Uneori creierul nu-mi mai functioneaza si corpul reactioneaza la fel”, sustine fostul jucator.

Totusi, Jenkins admite ca a juca fotbal, si a nu se opri atunci cand a fost accidentat, a fost o alegere constienta. Stiind ce stie acum despre fotbal, Jenkins spune ca „n-ar schimba nimic”.

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore