NBA

Knicks s-au săturat de Fisher

February 10, 2016

Derek Fisher

După un final de săptămână agitat în care demisia lui George Karl a fost pe buzele tuturor și nu s-a mai materializat, bomba a explodat în New York. La acoperișul Super Bowl, Phil Jackson și conducerea lui Knicks l-au mazilit pe Derek Fisher, la capătul unei perioade confuze, cu rezultate slabe și evoluții pe măsura acestora.

„Este timpul să facem o schimbare, să întoarcem echipa din direcția în care navigă și să obținem niște succese care să ne permită să ne îndeplinim obiectivele trasate anul trecut“, se arată în comunicatul rece în care se anunță demiterea, una așteptată, ca statistică, dar surprinzătoare, ca moment.

Fisher a fost demis cu un record de 40-96, însă în mijlocul unui sezon de la care nimeni nu aștepta nimic impresionant și în care Knicks au reușit să mențină strocul până în ultimele săptămâni. O serie de rezultate slabe au dus însă echipa la -8 (23-31), iar tripla care a  venit în Big Apple să salveze situația: Kristaps Porzingis, Arron Afflalo, Robin lopez, nu a mai avut productivitatea din noiembrie și decembrie. Deși lăudat în multe ocazii de către Jackson, fostul jucător al lui LA Lakers nu a fost niciodată agreat de jucători, în vară el fiind implicat într-un incident cel puțin bizar, după ce s-a încăierat cu Matt Barnes (Memphis Grizzlies) din motive de… gelozie. Presa americană a relatat atunci că Barnes l-a găsit pe Fisher în pat cu soția sa, iar lucrurile au degenerat rapid, numai că nu la locul faptei, ci chiar în cantonamentul de vară al echipelor din NBA.

Tom Thibodeau, Mark Jackson și Brian Shaw sunt pe lista posibililor înlocuitori, dar marea surpriză ar putea veni din California, Luke Walton, fost elev al lui Jackson, fiind tentat de o promovare, mai ales după ce i-a condus pe Golden State Warriors la cel mai bun start din istoria NBA.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore