NFL

Goodell s-a umplut de bani

February 18, 2016

Comisionarul Roger Goodell este putred de bogat, iar anunțul făcut de NFL despre suma pe care acesta a câștigat-o anul trecut a stârnit deja controverse.

Potrivit jurnaliștilor de la Sports Illustrated, comisionarul a încasat 34.1 milioane de dolari în salarii și compensații, fiind cel mai bine plătit angajat din ligă, asta deși suma generală este una crescută artificial. Astfel, față de starul Aaron Rodgers, care a câștigat 22 de milioane de dolari din salariu, Goodell are doar 3.5 milioane de dolari salarizare și alte 3.7 milioane de dolari asigurare de pensie, restul de 26.5 milioane fiind bonusuri de performanță, pentru succesul financiar nebun al NFL.

Darren Rovell, de la ESPN, a dezvăluit că în primii nouă ani în fruntea NFL, comisionarul a reușit să adune o sumă colosală, de 180.5 milioane de dolari, cel mai productiv an fiind 2013, când a încasat salarii, comisioane și compensații de 35 de milioane de dolari. Pe aceeași grilă, următorul angajat exclusiv al NFL a încasat doar 7.51 milioane de dolari în ultimul an, iar reacția unor jucători, care au criticat dur decizia ligii de a-i oferi asemenea compensații lui Goodell pare una normală.

De remarcat, însă, că în afara celor 7.2 milioane de dolari garantate de către NFL, comisionarul a primit bonusurile din fondul destinat patronilor de echipe, fericiți probabil că au o felie din cel mai mare tort din sporturile americane. Anul trecut, NFL a înregistrat venituri totale de aproximativ 11 miliarde de dolari, bani care s-au împărțit, în mod egal, între cele 32 de echipe, doar o mică parte, aproximativ 110 milioane de dolari, ajungând efectiv la ligă.

Foto credit: Thearon W. Henderson/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore