DAILY RECAP  »  NHL

Jagr, pe podiumul marcatorilor din NHL

February 21, 2016

Cehul Jaromir Jagr continuă să uimească. Veteranul de 44 de ani a ajuns la 742 de goluri în NHL după o dublă decisivă în partida câștigată de Florida Panthers cu Winnipeg Jets, detronându-l pe Brett Hull de pe ultima poziție a podiumului marcatorilor all time. Jagr a început sezonul pe locul 5, cu 722 de reușite, depășindu-l între timp pe Marcel Dionne, care a marcat de 731 de ori în întreaga sa carieră, dar în ciuda vârstei impresionante a reușit să țină ritmul, este adevărat, la o echipă fără pretenții majore. Jagr este la cinci puncte de locul 3 în topul realizatorilor, acolo unde a ajuns la 1.845 de puncte, Gordie Howe urmând să fie detronat în mod cert până la finalul sezonului. De remarcat că Jagr a împlinit 44 de ani, luni, și de la eveniment a reușit trei goluri și trei pase decisive, dovedind o efervescență demnă de un debutant.

Altfel, chiar un debutant a fost al doilea personaj al zilei în liga nord-americană, Shayne Gostisbehere reușind punct în al 15-lea meci consecutiv. Fundașul lui Flyers, care a făcut istorie în acest an, a marcat golul decisiv al meciului cu Toronto Maple Leafs la 29 de secunde de la startul prelungirilor, până în acel moment el fiind doar spectator la cele patru reușite precedente ale coechipierilor. Gostisbehere mai are cinci meciuri în care să puncteze și va deveni debutantul cu cea mai lungă serie pozitivă din istoria NHL. El este deja recordmanul pentru un fundaș debutant și recordmanul celor de la Flyers când vine vorba de orice debutant.

Rezultate:

Penguins – Lightning 2-4, Maple Leafs – Flyers 4-5, Senators – Red Wings 3-2, Panthers – Jets 3-1, Capitals – Devils 4-3, Predators – Kings 1-2, Stars – Bruins 3-7, Coyotes – Blues 4-6, Oilers – Avalanche 2-3.

foto credit: Joel Auerbach/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore