NFL

Allen se retrage fără inel

February 22, 2016

Unul dintre cei mai spectaculoși fundași din istoria NFL, Jared Allen, a decis să renunțe la fotbal după 12 ani petrecuți al cel mai înalt nivel. În vârstă de 33 de ani, jucătorul celor de la Carolina Panthers  era liderul la sacks între jucătorii activi, dar amărăciunea ratării titlului și problemele fizice pe care le-a avut în ultimul sezon l-au forțat să-și grăbească retragerea.

Venit în NFL în 2004, Allen a devenit destul de repede unul dintre cei mai buni DE din ligă, dar a avut ghinionul să se afle mereu în echipa greșită. După patru ani cu Kansas City Chiefs, a făcut șase sezoane excelente în Minneapolis și apoi un an decent în Chicago, înainte de a se transfera în Charlotte, pentru un ultim atac la titlu. L-a ratat însă, și a încheiat aventura la cel mai înalt nivel cu cinci selecții în Pro Bowl și cu două titluri neoficiale pentru cele mai multe sacks (2007 și 2011) când juca în Kansas City, respectiv Minneapolis.

În 188 de meciuri jucate, toate ca titular, Allen a adunat 643 de tackles, 136 de sacks, patru safety, 57 de pase apărate, șase intercepții și un TD, iar absența titlului l-ar putea costa un an-doi când va veni vorba de introducerea în Hall of Fame, fiind greu de crezut că o figură atât de dominantă nu va ajunge în Canton chiar și fără inelul de campion.

foto credit: Kevin C. Cox/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore