MLS

Martins a dat SUA pe China

February 23, 2016

Noul El Dorado al fotbalului mondial face victime și în MLS. Sumele imense aruncate pe piață de miliardarii chinezi l-au convins și e nigerianul Obafemi Martins să plece din SUA și să încerce o aventură asiatică, transferul său de la Seattle Sounders la Shanghai Shenhua fiind o lovitură de imagine greu de contracarat de către liga nord-americană.

Martins a fost una dintre vedetele MLS în ultimii ani, cele trei sezoane petrecute în Seattle dovedindu-se extrem de productive cu 43 de goluri în 83 de meciuri, un titlu de campion și o cupă a SUA, în cele două campanii câștigătoare având un rol determinant. Atacant de clasă, oportunist și foarte rapid, Martins va lăsa un gol imens în lotul fostei campioane, Seattle având puțin timp la dispoziție pentru a-l înlocui cu un alt jucător cu nume, într-un sezon în care multă lume se așteaptă ca Sounders să atace titlul.

Nigerianul este ultimul nume de pe o listă foarte lungă de vedete care au ales China în această iarnă, după Ezequiel Lavezzi, Jackson Martinez și Alex Teixeira fiind cele mai mari nume care au debarcat în Super Liga chineză, pentru sume de transfer care au depășit 40 de milioane de euro fiecare.

foto credit: Scott Halleran/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore