Hamlin a câștigat Daytona 500

February 22, 2016

Sezonul 2016 din NASCAR a început cu o cursă fabuloasă. Pe celebrul circuit de la Daytona, Denny Hamlin a reușit un succes improbabil după un final nebun al unei întreceri aproape lipsită de spectacol, cu șapte întreruperi, Jimmie Johnson undeva în spatele plutonului, favoritul Dale Earnhardt Jr. gafând ca un debutant cu 18 ture înainte de final și cu Danica Patrick dovedind o măiestrie aparte în a se salva după un accident care o putea costa scump.

top 10 nascarPe acest fond, ultima tură a fost o luptă în șase piloți, Matt Kenseth părând a fi principalul favorit cu două turnante înainte de final. Aflat pe locul 6, Hemlin a ieșit puternic pe exterior, l-a atins pe coechipierul său, care a încercat să-l blocheze,  și apoi s-a lipit de Martin Truex Jr., cele două mașini rulând „cuplate“ până la steag. Deși inițial s-a părut că Truex a salvat victoria, foto finish-ul a demonstrat că Hamlin a avut câțiva centimetri avans, pentru cea mai strânsă victorie din întreaga istorie a cursei de 500 de mile de la Daytona, a doua decisă la foto finish de la prima ediție.

Kyle Busch a terminat al treilea, Kevin Harvick, pe locul 4 și Carl Edwards pe 5, Toyota reușind, pe lângă primul succes din istorie pe celebrul circuit, să aducă patru mașini între primele cinci, o palmă grea pentru rivalii americani puri. Kenseth a căzut pe locul 14, după incidentul cu învingătorul, câștigătorul de anul trecut, Joey Logano, închizând cursa pe locul 6.

Următoarea cursă are loc duminica viitoare, în Atlanta.

foto credit: Jonathan Ferrey/Getty Images North America

By

Tags: , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore