NBA

Dirk Nowitzki, al șaselea jucător în club 29.000

February 24, 2016

Germanul Dirk Nowitzki a devenit al șaselea jucător din istoria NBA care depășește granița celor 29.000 de puncte marcate în carieră, după un nou meci excelent cu Philadelphia 76ers. Starul lui Dallas Mavericks a marcat un coș de trei puncte în minutul 10.22 din al treilea sfert, depășind astfel o graniță de care au mai trecut doar Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kobe Bryant, Karl Malone și Kareem Abdul-Jabbar.

În vârstă de 37 de ani, germanul se apropie de finalul carierei, dar continuă să joace la același nivel înalt, în 18 ani ca profesionist reușind o medie de 22 de puncte și opt recuperări pe meci. Selecționat de 13 ori în All Star Game, Nowitzki i-a condus pe Mavericks la titlul de campioni în 2011 (4-2 cu Miami Heat) și s-a dovedit un veritabil om de echipă, acceptând restructurări salariale în minus pentru a-și ajuta echipa să aducă cei mai buni jucători.

Retras recent din naționala Germaniei, Nowitzki a anunțat că se gândește să mai joace până în 2018, dar în vară devine agent liber și nu se știe dacă Dallas îi vor oferi un nou contract, în ciuda tinereții din joc.

cls marcatri

Foto: Tony Gutierrez/Associated Press

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore