Jimmie, lângă Dale Senior

February 29, 2016

 

După un final demențial al primei curse de NASCAR a anului, orice poveste legată de Atlanta părea imposibil dă depășească evenimentele de la Daytona. Dar de aceea este spectaculos un sport aparent bizar, cu ovalurile sale imense și viteze amețitoare.

Intrată în prelungiri, cursa de la Atlanta s-a terminat cu un succes istoric, după un scenariu puțin anticipat. Jimmie Johnson a scăpat în învingător înaintea ultimei turnante, în timp ce spatele plutonului s-a transformat într-un morman de fiare, una dintre mașinile implicate într-un accident la viteză maximă arzând ca o torță. Johnson a câștigat a 76-a cursă a carierei, l-a egalat la succese pe regretatul Dale Earnhardt Jr. (locul 7) și a recunoscut apoi că este are un uriaș regret într-o carieră uluitoare, cu șase titluri de campion. „N-am avut șansa să concurez împotriva lui și acesta este un mare gol în cariera mea. E o onoare să-i fi egalat recordul, însă, mai ales într-o cursă ca aceasta“, a declarat sextuplul campion.

Declarația, oarecum surprinzătoare, vine în contextul în care regulamentul prelungirilor este unul bizar. În mod normal, prelungirile se desfășoară pe durata a două ture de circuit, numai că dacă în timpul primului tur apare un accident, steagul alb se schimbă automat cu steagul în pătrățele, iar cursa se încheie când primul pilot trece linia de start. De data aceasta, norocosul a fost Johnson, el rezistând bine atacului lui Dale Earnhardt Jr. și Kyle Busch, care au completat podiumul. Performanța ultimului este aproape la fel de importantă ca victoria lui Johnson, Busch plecând de pe locul 39 după ce mașina sa a picat testarea de după calificări.atlanta

A cincea victorie a lui Johnson în Atlanta nu ar fi fost însă posibilă fără o eroare uriașă a echipei tehnice a lui Kevin Harvick, cel care dominase copios cursa și se aflase la conducere în 131 dintre cele 300 de tururi. Deși Johnson a intrat la boxe în turul 276, echipa lui Harvick a mai așteptat nouă tururi de pistă, fără să-și dea însă seama de o problemă apărută la roata din stânga față, schimbarea acesteia costându-l secunde importante pe pilot. Diferența n-a mai putut fi recuperată și din cauza accidentului lui Ryan Newman, care a oprit practic cursa de urmărire a lui Harvick, startul ratat din prelungiri încheind revenirea.

În clasamentul general, Kyle Busch este lider, fără să fi câștigat vreo cursă, la fel cum este și ocupantul locului secund, Martin Truex Jr. În mod normal Johnson și Denny Hamlin sunt deja calificați în Chase, grație victoriilor, dar sezonul este unul lung și se anunță interesant.

 

By

Tags: , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore