NBA

Duncan, al treilea jucător cu 1.000 de victorii

April 6, 2016

Veteranul Tim Duncan a mai făcut un pas către legendă. Cvintuplul campion NBA a bifat al 1.000-lea succes din carieră devenind al treilea jucător din istorie care reușește o asemenea performanță după Kareem Abdul-Jabbar și Robert Parish.

Duncan a ajuns în NBA în 1997, de pe primul loc în draft, și a fost stâlpul în jurul căreia s-a construit o franciză de senzație, la momentul sosirii Spurs bifând unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie, cu doar 20 de victorii. La doi ani de la sosirea în Texas, alături de Gregg Popovich, Duncan a sărbătorit primul titlul de campion, după ce îi condusese pe Spurs, alături de David Robinson, la 56 de victorii din primul an. A fost doar primul dintre cele cinci titluri cucerite de duetul Duncan – Popovich, numele său devenind sinonim cu performanța, profesionalismul și succesul, în cei 18 ani ca profesionist înregistrând minim 50 de victorii pe sezon și de cinci ori mai mult de 60 de victorii.

Selecționat de 15 ori în All Star Game, Duncan are peste 26.000 de puncte marcate în carieră, peste 15.000 de recuperări și, probabil, peste 1.000 de victorii, toate performanțele fiind realizate cu San Antonio Spurs.

Foto: Darren Abate/Associated Press

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore