Onoare maximă pentru Marbury, în China

April 19, 2016

Stephon Marbury

Stephon Marbury a renăscut în Asia, după plecarea cu scandal din NBA.  Dispărut din baschetul mare în 2009, fără onorurile care , probabil, i s-ar fi cuvenit, Marbury a devenit un idol în China, iar luni a primit cea mai importantă distincție care îi este acordată unui străin în marele stat comunist: cetățenia chineză.

Triplu campion cu Beijing Ducks, Marbury este considerat cel mai valoros jucător care a evoluat vreodată în China, și la 39 de ani încă își propune să-și mărească palmaresul, mai ales că a devenit unul dintre cei doar 5.000 de fericiți care au cetățenia țării adoptive. El se va lansa și în piața filmelor, după ce pelicula New Yorker in Beijing va fi lansată la Festivalul Internațional de Film de la Beijing, Marbury urmând să joace propriul rol, alături de partenera sa din viața reală, starul pop coreean Jessica Jung.

Ales de pe poziția a patra în draftul din 1996, Marbury a evoluat pentru Minnesota Timberwolves, New Jersey nets, Phoenix Suns, New York Knicks și Boston Celtics, înainte de a părăsi SUA și de a merge în China. Deși startul nu a fost grozav, odată cu trecerea la Beijing Ducks el a devenit imaginea CBA, câștigând trei titluri de campion cu Rațele. Ca statistici, Marbury a încheiat socotelile cu NBA la granița celor 25.000 de puncte marcate (24.368) și cu 3.394 de recuperări și 5.624 de pase decisive, fiind selecționat de două ori în All Star Game și în echipa debutanților din 1997.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore