Edwards, campion în Bristol

April 24, 2016

edwards

Carl Edwards a reușit primul succes al sezonului după o cursă pe care a început-o de pe primul loc și a  reușit să o termine pe aceeași poziție, lucru rar în NASCAR.

Edwards a condus cursa 276 de tururi, iar singurele momente în care a coborât de pe primul loc au fost atunci când a intrat la boxe, iar cursa de pe Bristol Motor Speedway a fost una memorabilă. Dale Earnhardt Jr a plecat cu p penalizare de două tururi de pistă și a revenit senzațional până pe locul secund, la capătul unui efort colectiv (pilot-echipă) de excepție, iar rezultatul a venit cu un bonus. Campionul Kyle Busch, câștigător al ultimelor două curse, a fost nevoit să abandoneze după mari probleme pe care le-a avut la mașină, într-o cursă cu un record de steaguri roșii, 15.

De altfel, problemele vedetelor au fost numeroase. Brad Keselowski și Jummie Johnson au fost penalizați pentru erori pe linia boxelor, iar Matt Kenseth și Denny Hamlin au avut probleme mari cu mașinile și au terminat pe locurile 36, respectiv 20.

În aceste condiții, al treilea clasat a fost Kurt Busch, cu cel mai bun loc al anului, iar pe locul 4 a venit debutantul Chase Elliot, urmat de Trevor Baiyne, un pilot care n-a mai terminat așa de sus de la succesul incredibil din Daytona 500, acum cinci ani.

Cel mai frumos moment al zilei a fost oferit, însă, de Matt DiBenedetto, care a trecut linia de sosire al șaselea și a izbucnit în lacrimi în fața reporterilor, pilotul de 24 de ani de la BK Racing reușind cel mai bun loc din cariera pe care a început-o anul trecut. Kevin Harvick, Clint Bowyer, Ryan Newman și Joey Logano au închis Top 10, un alt debutant, Ryan Blaney fiind al 11-lea, la mică distanță de Logano.

În clasamentul general, locul 23 ocupat de Johnson a însemnat pierderea primei poziții, noul lider devenind Kevin Harvick, cu 287 de puncte. Edwards a profitat și el de problemele lui Jimmie și a urcat pe locul secund, la un punct de lider, Top 5 fiinc completat de Johnson (271 de puncte), Logano (266) și Kyle Busch (262). Elliot (21 de ani) continuă și el urcușul, fiind acum al 12-lea, iar debutantul pare să aibă un dosar solid pentru intrarea în Chase, mai ales după ultimele rezultate.

Următoarea cursă are loc în Richmond.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore