Junior nu mai pilotează în 2016

September 3, 2016

56th Daytona 500

NASCAR a anunțat vineri că Dale Earnhardt Jr., pilotul celebrei mașini cu numărul 88 de la Hendrick Motorsport, nu va mai reveni pe pistă în acest sezon, el prezentând simptomele unei comoții cerebrale, după un accident suferit în Iunie, la Michigan.

Alex Bowman și Jeff Gordon, ultimul revenit în competiție după ce își anunțase retragerea în 2015, vor conduce, cu schimbul, celebrul bolid de NASCAR în ultimele 12 curse, prima chiar în acest week-end, la Darlington.

„Să spun că sunt dezamăgit este o declarație care nu descrie ce simt, dar știu că este lucrul cel mai bun pentru sănătatea mea și pentru carieră. Mă voi concentra asupra recuperării și voi face tot ce îmi spun doctorii, astfel încât să fiu apt la prima cursă a anului viitor, la Daytona, în februarie“, a declarat Earnhardt, ajuns pe locul 22 după ce a absentat șase curse consecutiv.

Potrivit nascar.com, accidentul care îi periclitează cariera a avut loc în turul 62 al cursei de la Michigan, inițial pilotul primind OK-ul medicilor să concureze. El a și urcat la volan în următoarele trei curse, numai că o vizită la doctor pentru o presupusă alergie i-a terminat prematur sezonul, evaluarea relevând o comoție puternică.

Este a doua oară în cariera lui Junior, fiul regretatului Dale Earnhardt, de șapte ori campion în NASCAR, când o comoție severă în scoate de pe pistă, precedentul incident având loc în 2012, când el a lipsit însă doar două curse. Sezonul regulat din NASCAR se încheie săptămâna viitoare, pe 18 septembrie fiind programată prima cursă din play-off.

By

Tags: ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore