MLS

Play-off fără campioană

October 25, 2016

mls-trophy

Portland Timbers nu-și va apăra titlul de campioană cucerit anul trecut, formația din Oregon fiind cea mai ilustră victimă a „decision day“, mai precis ultima rundă a sezonului regulat din MLS.

Cu o singură variantă pentru a se califica în post-sezon, Timbers au cedat la scor pe terenul unei echipe lipsite de griji în finalul de sezon, Vancouver Whitecaps, și au eșuat lamentabil în încercarea de a repeta parcursul de anul trecut, mai ales că Seattle Sounders și Real Salt Lake jucau între ele, iar una urma să termine sezonul cu 46 de puncte, deci sub Timbers. Barnes și Morales, ambii de câte două ori, i-au umilit pe campioni, la 0-4, Diego Valeri transformând un penalti pentru golul de onoare, dar evoluția generală a băieților din Oregon a fost lamentabilă.

Mult mai fericiți (și mai profesioniști?) au fost însă fotbaliștii de la Sporting Kansas City, echipă care a avut aceeași variantă pentru calificare și același tip de meci, dar care a dispus cu 2-0 de San Jose Earthquakes, continuând astfel cursa pentru titlu. Internaționalii americani Feilhaber și Zusi au fost eroii din Kansas, iar Sporting va juca în sferturile de finală cu Seattle Sounders, altă formație fericită în ultima zi.

Ca premii individuale și de echipă, FC Dallas a sărbătorit cucerirea titlului din sezonul regulat (Supporter Shield), cu 60 de puncte, Bradley Wright-Phillips pe cel de golgheter (24 de reușite) iar Sachs Kljestan pe cel de pasatorul anului, cu 15 pase decisive. De asemenea, italianul Sebastian Giovinco (Toronto) a devenit cel mai productiv jucător din ligă, pentru al doilea an consecutiv, cu 17 goluri și 16 pase decisive.

Rezultate:

Rapids – Dynamo 1-1, Galaxy – FC Dallas 0-0, REvolution – Impact 3-0, NY City – Crew 4-1, Orlando City – DC United 4-2, Union – NY Red Bulls 0-2, Sounders – Real 2-, Sporting – Earthquakes 2-0, Toronto FC – Fire 3-2 (Răzvan Cociș a jucat 70 de minute), Whitecaps – Timbers 4-1.

Programul din play-off:

NY City vs Union sau Toronto FC, NY Red Bulls vs Impact sau DC United, Rapids vs Real sau Galaxy, FC Dallas vs Sporting sau Sounders.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore