Jimmie Johnson, al șaptelea trofeu suprem din carieră

November 21, 2016

Veteranul Jimmie Johnson a intrat definitiv în legendă după ce a bifat al șaptelea titlu de campion absolut în NASCAR, egalându-i pe regretatul Dale Earnhardt Sr. Și Richard Petty, într-un clasament al succeselor din carieră. Johnson a câștigat cursa finală a sezonului 2016, repetând practic scenariul din precedentele două runde eliminatorii din Chase, acolo unde s-a impus în prima cursă pentru a se menaja ulterior. De data aceasta câștigătorul a luat tot, iar Johnson a confirmat așteptările de la startul sezonului, majoritatea specialiștilor considerând că sextuplul campion al NASCAR va reuși să intre în istorie la finalul lui 2016.

În Miami n-a fost însă ușor, dar Johnson a dovedit de ce este cel mai titrat pilor al generației sale. Campionul s-a aflat tot timpul în spatele celor trei contracandidați, Joey Logano, Kyle Busch și Carl Edwards, dar o serie de decizii bune și puțin noroc l-au urcat pe prima poziție, poziție pe care n-a mai cedat-o.

Mai întâi, când se afla pe locul 9, Carl Edwards și Joey Logano au fost implicați într-un accident masiv, din care primul pilot a ieșit șifonat serios și a picat dincolo de locul 30 în clasamentul cursei, iar Logano a fost aruncat pe poziția a noua, din ambuteiat Johnson ieșind cel mai fericit, adică pe locul al patrulea, cu Busch singurul contracandidat.

Cele 17 tururi de pistă necesare pentru a se curăța asfaltul au fost tot în favoarea campionului, uzura cauciucurilor mașinii lui Busch forțându-l pe acesta să intre la standuri și oferindu-i lui Johnson șansa de a cuceri trofeul. Jimmie a făcut-o cu stil, depășindu-l în final pe Kyle Larson pentru a câștiga și cursa propriu-zisă, în timp ce Busch a retrogradat până pe locul 9, Logano terminând al patrulea și Edwards pe 34.

Astfel se încheie un sezon remarcabil pentru protagoniști, sezon care a pus iar sub semnul întrebării sistemul de calificare în play-off, care a fost lipsit de unul dintre cei mai carismatici piloți (Dale Earnhardt Jr.), dar care a oferit, după sezonul regulat, doar victorii ale piloților eligibili, semn că totuși cei mai buni au ajuns unde trebuie.

Johnson devine campion a șaptea oară, iar după ce a stabilit un record greu de egalat cu cinci titluri la rând între 2006 și 2010, are șansa, chiar în 2017, să fie singur în fruntea listei celor mai titrați piloți din istoria NASCAR.

By

Tags: , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore