NHL  »  SPECIAL

Patronii din NHL, mai răi decât cei din NBA, NFL și MLB?

February 9, 2017

julien 2

Concedierea lui Claude Julien de la conducerea lui Boston Bruins a produs destulă vâlvă în America, suficientă pentru ca jurnaliștii canadieni să-și amintească de discrepanțele uriașe dintre NHL și restul ligilor profesioniste mari. Al patrulea pe lista „nefericiților” după Gerard Gallant (Florida Panthers), Jack Capuano și Ken Hitchcock, Julien a devenil al 38-lea antrenor demis, în timpul sezonului, în ultimii zece ani, număr care pune patronii din NHL la distanță serioasă în fruntea listei celor mai nervoși și nerăbdători proprietari de cluburi.

antrenoriDupă oamenii cu banii din hochei, patronii din baschet au concediat 30 de antrenori în timpul sezonului, cei din baseball, 25, iar cei din fotbalul american doar 19, însă ultima ligă are o particularitate care ține de lungimea efectivă a unui an competițional, socotelile încheindu-se, în general, între două sezoane.

Motivul principal în constituie, potrivit presei nord-americane, lipsa rezultatelor, iar cel puțin în hochei, găselnița patronilor a dat rezultate în cel puțin trei cazuri, LA Kings și Pittsburgh Penguins, de două ori, reușind chiar să-și adjudece trofeul suprem după ce au schimbat antrenorul pe parcursul sezonului.

Și totuși, de ce s-a transformat NHL într-o veritabilă mașinărie de tocat antrenorii?

Părerile sunt împărțite dar par să conveargă către același subiect: impactul financiar. Potrivit Associated Press, NHL are cel mai corect sistem financiar din toate cele patru ligi, iar calificările în post-sezon aduc cu sine beneficiu majore cluburi, până la urmă niște afaceri serioase, care trebuie să crească și să aducă profit. Din acest motiv, patronii au devenit tot mai puțin răbdători în ultimii ani, iar 18 dintre antrenorii din ligă sunt la echipele lor de mai puțin de doi ani, majoritatea cu sabia deasupra capului.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore