NHL  »  SPECIAL

Cum ar fi dat Gretzky hocheiul pe baseball?

February 11, 2017

gretzku=y bsb

Wayne Gretzky este unul dintre cei mai mari jucători care au evoluat vreodată în NHL, dar în alte condiții, ar fi putut scrie istorie în… MLB.

Invitat la o emisiune radiofonică, legendarul canadian a admis că prima sa opțiune a fost baseball-ul, și că a lăcrimat, la propriu, pentru Detroit Tigers, echipa favorită în copilărie, și unde și-ar fi dorit să ajungă la maturitate.

„Aș fi ales baseball-ul în orice moment. Am crescut ca fan al celor de la Tigers!”, a admis Gretzky.

Cunoscut pentru cariera decentă din lacrosse și… atletism, el dorindu-și la un moment dat să atace loturile olimpice ale Canadei la probele de fond, Gretzky a fost îndrumat către hochei de tatăl său, cel care și-a dat seama că potențialul său în baseball și atletism era unul mediu.

”Am crescut visând să reprezint Canada la Jocurile Olimpice în proba de 1.500 de metri sau chiar la maraton. Am avut cu totul alte aspirații decât hocheiul, numai că tatăl meu m-a bătut la cap mereu că sunt un jucător de hochei, nu atlet sau jucător de baseball. Pe la 14-15 ani am spus OK, iubesc baseball-ul, dar e evident că n-o să ajung un mare star, așa că m-am axat doar pe hochei, din acel moment”, a declarat cvadruplul campion NHL.

Dacă ar fi ajuns la Tigers, Gretzky ar fi avut o concurență teribilă pentru postul de shortstop, Alan Trammell fiind o legendă a clubului din Detroit exact în perioada de glorie a lui Gretzky, astfel că șansele sale de a fi devenit un „nume” în MLB par destul de reduse acum. Chiar dacă l-a ratat acum 30 de ani, echipa din Detroit i-a făcut însă un cadou canadianului, imediat după ce interviul a fost difuzat, oferindu-i un tricou oficial cu legendarul număr 99 pe spate.

foto: nhl.com

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore