Elena Delle Donne a ajuns în Washington

February 11, 2017

Cel mai spectaculos transfer al anului din WNBA a devenit oficial vineri seara, starul Elena Delle Donne semnând cu Washington Mystics, după patru ani  petrecuți la Chicago Sky.

Mutarea a fost una anticipată, fostul MVP și a doua marcatoare a sezonului precedent, amenințând că nu va mai juca baschet dacă nu este lăsată să plece în altă parte, nemulțumită, se pare, de calitatea lotului din Chicago. Sky le-a primit la schimb pe Stefanie Dolson și Kahleah Copper, dar și prima opțiune de draft din 2017, Mistics având a doua alegere anul acesta.

Una dintre cele mai bune jucătoare la nivel mondial în acest moment, Delle Donne a avut o carieră senzațională, deși a ajuns la cel mai înalt nivel abia în 2013. MVP în 2015, selecționată de trei ori în meciul stelelor (anul trecut nu a avut loc) și de trei ori în echipa anului, debutanta sezonului 2013 și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, americanca are o medie de peste 20 de puncte marcate pe meci și peste 6 recuperări, conducându-și echipa în play-off în fiecare an. Anul trecut a fost însă evident că jucătoarea nu se mai simte bine în Chicago, startul slab de sezon însemnând un parcurs mai greu în play-off, fără șanse la titlu, însă o mutare în Washington este cel puțin bizară.

Mystics au renunțat pentru Delle Donne la vedeta Dolson, jucătoare selecționată în echipa sezonului, Copper fiind încă departe de a-și demonstra potențialul, practic prin acest transfer franciza din Washington intrând într-o nouă eră.

Foto: twiter/washingtonwizards

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore