MLB  »  NHL

Mike Ilitch, patronul lui Tigers și Red Wings, a decedat la 87 de ani

February 11, 2017

ilitch

Doliu în MLB și NHL, după ce proprietarul francizelor Detroit Tigers și Detroit Red Wings a încetat din viață în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Considerat unul dintre patronii de legendă din sporturile americane, Ilitch i-a cumpărat pe Red Wings în 1982, cucerind patru titluri în NHL, 16 titluri divizionare și șase trofee ale Președintelui (campioana sezonului regular), sub conducerea sa echipa reușind 25 de calificări consecutive în play-off, pentru a treia cea mai lungă serie de gen din istorie.

Fost militar și jucător de baseball între 1952 și 1955, pentru Detroit Tigers, Ilitch a cumpărat și franciza din MLB, la zece ani distanță după cea din NHL, fiind considerat omul care a revoluționat baseball-ul, prin acțiunile sale din primii ani ai noului mileniu. Mai precis, la zece ani după ce a preluat echipa, la capătul celui mai prost sezon din istorie (43-119), Ilitch s-a lansat într-o campanie furibundă de achiziții din piața liberă, dând practic startul noii ere din MLB, prin contractul de 40 de milioane de dolari oferit în acel an lui Ivan Rodriguez. Cu investiții majore în agenți liberi, Tigers s-au schimbat complet și au cucerit două titluri în American League (în 2006, via Wild Card și în 2012, după ce au câștigat Divizia Central), adăugându-și în palmares și patru titluri de divizie, cele mai multe pentru un patron al echipei. Din păcate, diferit față de NHL, Ilitch nu s-a putut bucura și de un titlu în baseball, Tigers strălucind ultima dată în 1984, cu opt ani înainte de sosirea sa la conducere.

Potrivit site-urilor de specialitate, patronul de origine macedoneană lasă în urmă șapte copii, 22 de nepoți și patru strănepoți, dar și o sumedenie de investiții în comunitatea locală, fiind considerat un veritabil erou în Motor City.

foto: nhl.com

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore