WNBA arată „seniorilor” cum se fac afacerile

February 24, 2017

O nouă perioadă de transferuri, spumoasă la nivel declarativ, dar dezamăgitoare ca mișcări, s-a încheiat, iar în NBA se vorbește doar de plecarea lui DaMarcus Cousins din Sacramento, prilejuită mai degrabă de dezinteresul celor de la Kings, decât de ceva special. Restul numelor grele au rămas pe loc, spre dezamăgirea generală, impresia că toată efervescența din media a fost doar de fațadă fiind una generală.

Pe acest fond, WNBA a pus în scenă al doilea ”blockbuster trade” din ultima lună, după mutarea șoc a vedetei Elena Delle Donne, Indiana, Phoenix și Connecticut realizând o mutare în trei care a dislocat un super-star și trei jucătoare promițătoare.

Astfel, Candice Dupree, jucătare selecționată de cinci ori în meciul stelelor de-a lungul carierei, a ajuns la Indiana Fever, Lynetta Kizer (Indiana) a ajuns în Connecticut, iar Camille Little și Jillian Alleyne au aterizat în Phoenix, la prima vedere toată lumea fiind mulțumită și fericită.

Centru tranzacției a fost, evident, Dupree, o veterană cu 11 ani de experiență care a devenit, încet dar sigur, o legendă a WNBA, dar și în… Europa, folosindu-și vacanțele din liga americană pentru a face performanță și pe Bătrânul Continent. Cu 347 de meciuri jucate în WNBA, 14.7 puncte și 6.9 recuperări pe meci, Dupree este a 11-a în topul all time al recuperatoarelor și pe 15 în cel al marcatoarelor, cele 60 de duble-duble reușite fiind un record pentru ligă.

Campioană în 2014, Dupree are în palmares și două titluri mondiale cu echipa SUA, dar și diferite onoruri în Europa, unde a jucat în Polonia, Slovacia și Rusia. În 2011 ea a fost declarată cea mai bună extremă de forță din Europa, după ce cu un an înainte cucerise titlul de cel mai bun fundaș din EuroLigă, în acest moment ea excelând în Cehia, unde USK Praga are record 20-0 în liga internă și 9-4 în Europa, în mare parte datorită prestațiilor americancei: 18.8 puncte și 6.5 recuperări pe meci.

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore