NBA

Albii chiar pot să sară! Nowitzki în club 30k

March 9, 2017

nowitzki

În primul său meci ca profesionist, Dirk Nowitzki nu a marcat nici un coș din acțiune.

Era 5 februarie 1999 și până la ieșirea pe parchet toate lucrurile funcționaseră perfect pentru Dallas Mavericks. Echipa managerială reușise să-și ducă la capăt un plan „diabolic” și să-l drafteze pe german, reușise să-l convingă să lase Europa și să ajungă imediat în SUA, iar Don Nelson se lăuda deja cu „debutantul anului”, mai ales că greva care amenința NBA se terminase.

Adversari au fost atunci Seattle Supersonics, cu un alt german în lot, Detlef Schrempf, iar interesul pentru debutul lui Nowitzki a fost enorm, la fel ca presiunea pusă pe german, care a sucombat neașteptat și a ratat toate cele cinci aruncări la coș, terminând partida cu două puncte, reușite din aruncări libere.

La 19 ani distanță, prin celebra sa aruncare ușor lăsat pe spate, Nowitzki a devenit al șaselea jucător din istoria NBA cu 30.000 de puncte marcate. Primul străin. Primul alb.

S-a întâmplat miercuri dimineața, paradoxal, în fața aceleiași echipe împotriva căreia reușise și punctul 20.000, și după un scenariu similar, coechipierii oferindu-i oportunități, iar veteranul transformându-le în puncte. Intrat pe teren cu 29.980 de puncte reușite, germanul a marcat 18 doar în primul sfert, o raritate în acest an, în care a marcat doar de cinci ori peste 20 de puncte, iar în startul sfertului secund a reușit cinci puncte la rând, din două acțiuni extrem de rapide, practic el fiind celebrat pentru punctul 30.003, când banca a reușit să ceară un time-out.

A fost un nou moment de glorie pentru un jucător monumental, campion NBA, MVP al finalei, MVP al sezonului, de 13 ori selecționat în All Star Game și de 12 ori în echipa anului, ca să enumerăm doar o parte dintre recordurile personale remarcabile, iar cu un nou contract semnat în vară, lucrurile pot fi și mai frumoase. Om de echipă (în trecut a ales să aibă un salariu mai mic pentru a-și întări cinciul de start), Nowitzki va rămâne în istorie, indiferent ce se va întâmpla în viitor, și dovada vie că albii chiar pot să sară.

Foto: sbnationcom/Kevin Jairaj/USA TODAY Sports

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore