Nu e pentru cine se pregătește! Harvick a intrat în istorie, cu un eșec memorabil

March 12, 2017

brad

Cursă bizară în a doua rundă din prima fază a NASCAR Monster Energy Series, disputată la Atlanta. După ce a dominat copios circa 420 din cele 500 de mile, Kevin Harvick a terminat pe locul 9, intrând totuși în istorie drept pilotul care a condus cele mai multe tururi de pistă, pentru a pierde, în final, cursa. A profitat Brad Keselowski, care își asigură astfel calificarea în runda secundă, pentru Harvick, singura satisfacție fiind locul 1 la general.

Programată la o săptămână după nebunia de la Daytona, cursa de la Atlanta a fost mult mai liniștită din punct de vedere al accidentelor, cu un singur pilot care a abandonat, dar și cu numai 10 care au terminat în același tur cu învingătorul, strategiile de la boxe dovedindu-se decisive. A surprins însă, indisciplina crasă a piloților, nouă dintre ei, inclusiv învinsul, fiind penalizați pentru încălcarea regulilor de la standuri, dar și fragilitatea unor mașini, de-a lungul întrecerii înregistrându-se mai multe incidente mecanice neobișnuite, care au costat timp și puncte pe nefericiți.

De altfel, cursa a fost decisă chiar de două erori la standuri. Dominată clar de Harvick, care s-a impus în cele două intermediare, fără să fie pus măcar sub presiune, întrecerea a părut să se îndrepte către un succes lejer al acestuia, doar Keselowski fiind un adversar redutabil. Fostul campion a ajuns în coasta lui Harvick, iar după o intrare exemplară la boxe a trecut în frunte, finalul cursei anunțându-se un show.

La jumătate de tur distanță, însă, echipa de mecanici l-a rechemat pe Keselowski la boxe, după ce s-a constatat că omul desemnat să-i prindă prezoanele la roata dreapta-față a omis să strângă unul dintre ele, iar la viteze de 250 de kilometri la oră asta înseamnă sinucidere. Pilotul a riscat însă un nou tur în forță (regulamentul permite), a ajuns la aproape un tur de Harvick, a intrat la boxe și a ieșit în același tur cu vechiul și noul lider, demarând o cursă nebună de recuperare.

Ultimul steag galben al cursei (au fost șase, dar niciunul din motive grave), i-a oferit și marea șansă lui Keselowski, intrarea perfectă la boxe a lui Harvick fiind anulată de o eroare a pilotului, care a depășit viteza legală și a fost nevoit să mai intre o dată pentru un stop & go. Și așa, cu 292 dintre cele 325 de tururi în frunte, H1rvick s-a trezit pe locul 14, dar al 37-lea pe pistă, obligat să se strecoare prin trafic, în încercarea disperată de a-l prinde pe noul lider.

Keselowski a pilotat însă magistral ultimele 13 tururi, dominându-și evident urmăritorii, și s-a impus fără nicio emoție, Top 10 fiind completat, în ordine, de Kyle Larson, Matt Kenseth, Kasey Kahne, Chase Eliott, Joey Logano, Kurt Busch, Martin Truex Jr, Harvick și Jamie McMurray.

La general, lider e Harvick, cu 90 de puncte, urmat de Kurt Bushc (86), Keselowsi (84), Eliott (82) și Logano (80).

Circul se mută în Las Vegas, pentru cursa de 400 de mile, Sin City ridicându-se la nivelul renumelui, cu numeroase incidente pe pistă. După monotonia bizară din Georgia, ne așteaptă un spectacol total în Nevada.

foto: Daniel Shirey/Getty Images North America

By

Tags: , , , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore