NHL

Jocuri Olimpice fără NHL

April 4, 2017

Sidney Crosby

Liga de hochei nord-americană a anunțat că nu va permite jucătorilor înregimentați în competiția pe care o patronează să ia parte la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, din 2018.

Va fi prima ediție din ultimii 20 de ani în are profesioniștii nu participă la întreceri, evenimentele de la Soci, când numeroși jucători s-au accidentat în timpul pauzei cauzate de JO, cântărind decisiv în luarea deciziei.

NHL a permis jucătorilor săi să ia parte la edițiile 1998, 2002, 2006, 2010 și 2014 ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, 706 jucători legitimați la echipe din America de Nord evoluând de-a lungul celor cinci ediții. Aceștia și-au exprimat însă dezaprobarea față de decizia patronilor, sindicatul jucătorilor criticând dur faptul că aceștia le-au furat jucătorilor „șansa de a-și arăta valoarea în fața unor fani care nu au altfel șansa de a-i vedea pe viu” și solicitând NHL să „facă eforturi” pentru a convinge totuși patronii să accepte un calendar care să permită participarea la JO, anul viitor.

Declarația NHL, destul de dubioasă, lasă însă loc de puține interpretări, patronii anunțând, prin vocea ligii, că subiectul participării profesioniștilor la JO de anul viitor este închis, iar cum CIO a condiționat participarea la Beijing (2022) de prezența în Coreea, sunt șanse mici ca la ediția următoare jucători ca Ovechkin, Crosby sau Getzlaf să fie pe gheață.

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore