DAILY RECAP  »  NFL

Primul meci, prima bombă! Patriots, zdrobiți de Chiefs, în deschiderea NFL

September 8, 2017

duron harmon

Principala favorită la cucerirea trofeului suprem din fotbalul american, New England Patriots, a suferit un duș rece chiar în primul meci al noului sezon, oferind și primul răspuns la multitudinea de întrebări din jurul său: nu va fi un sezon perfect!

Petrecerea din Foxborough a fost stricată de Kansas City Chiefs, formație care l-a avut pe Alex Smith în zi de grație, și care a beneficiat de evoluțiile stelare ale lui Tyreek Hill și Kareem Hunt, ultimul stabilind un record al NFL la yarzi recepționați și alergați, cu 239. Defensiva gazdelor a fost surprinsă de prea multe ori de tripleta sus menionată, iar asta s-a văzut pe tabelă, Patriots facându-și însă singuri meciul greu, prin decizii riscante în atac, în condițiile în care Tom Brady a fost obligat să găsească soluții inedite, iar evoluția sa a fost, statistic, cea mai slabă într-un meci de debut de sezon, din întreaga carieră.

Cu Julian Edelman și Malcolm Mitchell absenți tot sezonul, cu un joc pe pământ deloc spectaculos și cu o defensivă în care a „strălucit” prin erori Cassius Marsh, Patriots au nevoie de o revenire rapidă, matematica indicând clar că și cu cele două siituații ratate de 4th down (6 puncte) sau cu pasa perfectă care n-a fost transformată în TD de Rob Gronkowski, tot nu ar fi reușit să întoarcă deficitul de 15 puncte (27-42) și ar fi deschis sezonul cu un eșec. Este adevărat însă că Justin Houston și Eric Berry au evoluat senzațional în defensiva adversă, iar accidentăăările din timpul meciului (Danny Amendola și Dont’a Hightower) au destabilizat și mai mult formația lui Bill Belichick, atât ofensiv cât și defensiv, fiind interesant de văzut însă dacă și alte formații vor putea să interpreteze aceeași partitură în fața Patrioților.

Până săptămâna viitoare, când defensiva din New England va fi supusă tirului lui Drew Brees, Belichick și staful său trebuie să găsească propriile răspunsuri, statistica meciului de deschidere indicând cel puțin două numere care sunt surprinzătoare: 0 pase de TD din partea lui Brady și 537 de yarzi permiși de defensivă, cei mai mulți în toată „era Belichick”.

Ca parte plină a paharului, în precedentele trei dăți în care Patriots au pierdut meciul de debut (sub conducerea lui Bill) ei au câștigat titlul, astfel că statutul de mare favorită a echipei din Foxborough rămâna cert.

sursa foto: Maddie Meyer/Getty Images North America

By

Tags: , , , , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore