NHL

Montoya, trimis în Edmonton

January 5, 2018

al montoya

Portarul lui Montreal Canadiens, Al Montoya, va termina sezonul tot în Canada, dar la Edmonton Oilers. Veteranul, care se antrenase luni pentru prima dată din 4 noiembrie, a fost transferat pentru o singură opțiune de draft (runda a patra) și va începe cariera la Oilers pe lista jucătorilor indisponibili, dar este evident că va prelua postura de rezervă a lui Cam Talbot imediat ce va putea evolua.

În vârstă de 32 de ani, Montoya a ajuns în NHL după ce a fost ales pe poziția 4 în draftul din 2004, el evoluând pentru Phoenix Coyotes, New York Islanders, Winnipeg Jets, Florida Panthers și Canadiens în 159 de partide, cu record 65-47-22, 2.63 media golurilor permise și 90.8 procentaj al paradelor.

Venirea lui Montoya va însemna, probabil, finalul carierei în Edmonton pentru Laurent Brossoit, cel care i-a asigurat spatele lui Talbot în ultimii doi ani, cu rezultate modeste însă. În acest an, Brossoit are 11 meciuri jucate (record 3-7-1) cu 3.22 medie a golurilor primite și 88.6 procentaj al paradelor.

De remarcat că Montoya a devenit dispensabil în Montreal la puțin timp după ce a fost diagnosticat cu o comoție severă (4 noiembrie), Canadiens profitând de neînțelegerile dintre Antti Niemi și Florida Panthers, finlandezul fiind pus pe lista jucătorilor disponibili pe 14 noiembrie, când a și fost transferat în Montreal pentru a prelua rolul de rezervă al lui Carey Price.

foto: nhl.com

By

Tags: ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore