NFL

Wild Card Weekend: Rams vs Falcons

January 6, 2018

coff mcvay

Ce diferență poate face un an! Sau un om!

Sezonul trecut, Rams erau un dezastru, uimind în fiecare săptămână cu cea mai lipsită de creativitate ofensivă din ligă, una care ar fi făcut față cu greu chiar și în meciurile din colegiu, cel puțin ca play-book.

Apariția în peisaj a debutantului Sean McVay, vrăjitor ofensiv, a schimbat însă instantaneu o echipă blocată în trecut, în cea mai dominantă, prolifică, dinamică și generatoare de puncte ofensivă din NFL.

Forța ofensivă a Berbecilor aste aproape tangibilă și pare imposibil pentru Falcons să reziste unei furii generate de frustrările din trecut. în timp ce Jared Goff are cel mai bun rating de pasator din etapa a noua până la final, Matt Ryan, la fel ca Atlanta, nu-și găsește cadența, și are cinci meciuri consecutive în care nu a depășit 100 rating, iar Falcons nu au marcat 25 de puncte.

Falcons oferă însă o experiență uriașă în post-sezon, cu 36 dintre jucătorii eligibili pentru meciul de sâmbătă noapte adunând 174 de partide de play-off și, mai important, cu o foame de revanșă fantastică, după catastrofa din finala sezonului trecut.

Pe hârtie, experiența contează enorm, mai ales că Rams au cei mai puțini jucători cu jocuri în ianuarie din întreaga ligă, dar cât va conta și în cazul unei formații obișnuite să-și jupoaie adversarii. Prin aer, grație lui Goff. Pe pământ, grație lui Todd Gurley, devenit, în sfârșit, pericolul constant cum a fost etichetat la intrarea în NFL. Din acest motiv, partida pare cea mai dezechilibrată din întreaga rundă. Dar…

Sub presiune

Matt Ryan, QB, Falcons

Doar doi jucători în istoria NFL au un rating de pasator mai mare decât Ryan când vine vorba de NFL, dar cel ce joacă acum în centrul ofensivei din Georgia nu este același ca cel care juca în ianuarie 2017. Ryan nu a avut un meci cu două pase de TD din săptămâna 10 a sezonului regulat și se găsește de multe ori în situații fără ieșire, ofensiva actuală fiind departe, ca desen și execuții, de cea a lui Kyle Shanahan. Julio Jones rămâne arma supremă, cu o medie de 3.08 yarzi per rută, cea mai mare din ligă, dar n-a mai marcat din săptămâna 12, iar seceta îngrijorează. Taylor Gabriel, un jucător exploziv și feroce n-a mai recepționat 60 de yarzi din săptămâna 3, iar regresul ofensiv al echipei este cel mai brutal după plecarea unui coordonator ofensiv de mulți ani. Singura șansă ca Falcons să fie cumva în joc este apărarea.

Defensiva pe pământ a lui Rams

Atlanta nu va juca în nici un caz prin aer pentru că șansele tind spre zero în condițiile actuale. Nimeni n-a fost în stare să joace așa cu Los Angeles și nici n-o va face prea curând. Falcons trebuie să accepte că în acest duel sunt mai slabi la toate categoriile ofensive și trebuie să se bazeze enorm pe apărare pentru a mânca timpul și a opri atacul lui McVey.

Apoi, Devonta Freeman și Tevin Coleman trebuie să fie la 110%. La 150% chiar. Atlanta are nevoie de ei ca de aer pentru a străpunge una dintre cele mai slabe apărări pe pământ din NFL (locul 28) și a profita de punctul slab al Berbecilor. Rams au permis 229, 189, 169, 171 și 171 de yarzi în cinci partide anul acesta, și au arătat progres vizibil doar în ultimele trei etape, când i-au blocat perfect pe Titans și Seahawks, însă cu Freeman repetând mișcările din Săptămâna 15, Goff și Gurley ar putea sta mai mult pe margine decât își doresc fanii. Dacă Freeman reușește să care mingea de 27 de ori și pentru 200 de yarzi, ca în partida cu Buccaneers, vorbim de alt scenariu.

Sam Flicken, K, Rams

Poate paradoxal pentru o echipă cu atâtea plusuri, Rams are și un „călcâi al lui Ahile” pe care nimeni nu l-a anticipat. Accidentarea lui Greg Zurlein, poreclit „The Leg” și câștigător al titlului de cel mai bun marcator din ligă în 2017, i-a lăsat pe Rams într-o situație critică atunci când fine vorba de transformări, fie că e vorba de FG sau de PAT.

Semnat de urgență, Sam Flicken a reușit două execuții bune în meciul pierdut cu San Francisco 49ers, dar în situații de presiune a clacat, ratând un FG ușor (36 de yarzi) și un PAT cu Titans, în săptămâna 16, astfel că lucrurile pot deveni interesante dacă apărarea lui Falcons provoacă multe execuții pentru Flicken și nu cedează TD-uri.

Predicție

Rams găzduiesc primul lor meci de play-off în Los Angeles din ultimii 32 de ani, precedentul având loc cu 20 de zile înainte ca antrenorul său actual să se fi născut, iar echipa vrea s-și impună jocul și să confirme toată această agitație pozitivă din jurul său. Pentru a avea o șansă trebuie găsită o soluție ca Goff să fie spus unei presiuni imense, să fie lovit și să arunce la risc, iar linia defensivă a oaspeților e a șaptea la sacks în acest sezon. Nu va fi însă suficient pentru că atacul lui Steve Sarkisian este lipsit de idei, de execuție, de explozie, iar momentele în care Atlanta arată jocul încântător de anul trecut dispar rapid, la fel ca șansa ca acest meci să fi fost un shootout. RAMS +15

Fun fact

În istorie, Rams i-au brutalizat teribil pe Falcons, din 78 de meciuri 49 terminându-se cu succesul Berbecilor. Nu vă amăgiți însă cu istoria pentru că ultimele șapte dispute au fost de uitat în St Louis sau Los Angeles. Atlanta a câștigat de șase ori în ultimele șapte partide, cu o excepție, la diferențe generoase, iar unica dispută din California a fost teribilă pentru Rams.

Pe 11 decembrie 2016, Justin Hardy, Trevin Coleman, Deion Jones, Taylor Gabriel, iar Coleman și Vic Beasley au marcat TD-uri, iar Falcons au condus, la un moment dat, cu 42-0, Todd Gurley și Jared Goff marcând câte un TD în sfertul 4 pentru un eșec mai puțin rușinos. Se poate întoarce foaia sâmbătă noaptea?

QB Matchup

Jared Goff: 296 pase complete (477), 62.1% acuratețe, 3.804 yarzi, 28 TD, 7 intercepții, QBR 100.5

Matt Ryan: 342 pase complete (529), 64.7% acuratețe, 4.095 yarzi, 20 TD, 12 intercepții, QBR 91.4

By

Tags: , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore