DAILY RECAP  »  NFL

Noaptea outsiderilor: Titans și Falcons au răsturnat calculele din Runda Wild Card

January 7, 2018

smith

Prima zi de play-off din sezonul 2017-2018 al NFL s-a dovedit a fi una nebună, ambele partide încheindu-se cu surprize uriașe. Deși outsideri pe hârtie, oamenii din Tennessee și Atlanta au reușit să interpreteze partiturile perfecte și să confirme cifrele recente, calificându-se astfel în Runda Divizionară. Și dacă Falcons au știut să țină departe un adversar mai bun timp de 60 de minute, Titans au făcut istorie în Kansas City, repetând o performanță unică în istoria NFL.

marcus mariotaChiefs – Titans 21-22

Probabil cel mai bizar meci al actualului play-off a avut loc încă de la prima strigare, pentru că după ce au pățit Chiefs, nimeni nu va repeta erorile.

Prima parte a disputei a fost una într-un singur sens, cu Șefii în modul „error free” și cu Titanii chinuindu-se teribil să rămână în meci. Alex Smith a pasat ca în curtea școlii, pentru 231 de yarzi și două TD, Tennessee punctând pe tabelă doar datorită unei faze interpretabile la scorul de 0-14, în sfertul secund.

Cunoscută însă ca formația cu cele mai bune ajustări ale jocului, la vestiare, echipa din Tennessee a revenit complet schimbată de la cabine și a profitat de accidentarea serioasă a lui Travis Kelce, practic ofensiva gazdelor pierzându-și cel mai bun jucător pentru o repriză.

Cu Marcus Mariota „all in”, cu riscuri imense la fiecare fază de atac și cu un dram de noroc, Titans au reușit să revină de la 3-21 și să întoarcă meciul pentru un 22-21 istoric, stabilind a doua cea mai mare revenire, în deplasare, într-un meci de play-off, din istoria NFL.

Mariota a reușit două pase de TD în partea secundă, a avut prezența de spirit să-și urmărească propria pasă blocată de un adversar și să marcheze el însuși un eseu, a alergat printre adversari când n-a avut soluții fără să-i pese de lovituri, și a închis meciul cu un tackling perfect la faza care a decis partida, când Chiefs încă mai erau în meci în cazul în care îi forțau pe Titans să degajeze.

Desigur, succesul nu a fost doar al lui Mariota sau Derrick Henry, omul care a cărat mingea ca un nebun în sfertul 4. Cu tot staff-ul aflat pe lista de concedieri dacă echipa nu se impune în Kansas City, nu e de mirare că s-a jucat așa în partea a doua, practic Mike Mularkey și oamenii săi fiind cu bagajele făcute în pauză și cu o singură posibilitate: să schimbe complet tactica, în timpul jocului. Și le-a reușit, dar treaba le-a fost ușurată de Andy Reid.

Pentru că de partea cealaltă, Chiefs au uimit prin modul în care au făcut implozie în partea secundă, dar și prin felul în care au interpretat partitura în condițiile în care conduceau la o diferență enormă după prima jumătate.

Să ai cel mai bun running back din ligă, nevoie să consumi timp și să îi dai mingea de numai 11 ori, în condițiile în care cel mai bun receiver este afară din meci, este sinucidere. Să-l forțezi pe Smith să paseze la aproape fiecare down către Orson Charles sau Demetrius Harris e o crimă, iar pentru Smith, chiar o umilință, QB-ul fiind anunțat chiar înainte de meci că va fi înlocuit din sezonul viitor cu Patrick Mahomes, indiferent de deznodământul acestui sezon.

Astfel, cupă istoricele erori din partidele cu Indianapolis Colts și New England Patriots, din sezoanele anterioare, Chiefs o comit din nou, pierd pe mâna lor, și rescriu istoria NFL, cu șase eșecuri consecutive, în meciuri de play-off, pe propriul teren. Restul e tăcere.

julio jonesRams – Falcons 13-26

Experiența a învins entuziasmul! Aceasta este explicația succesului unei echipe care suferă încă după cel mai mare dezastru din istoria Super Bowl, dar care se încăpățânează să rămână în picioare. Chiar și respirând greu.

La fel ca în primul meci al serii, Atlanta a respectat istoria, cele șase victorii din ultimele șapte meciuri cu Rams oferind parcă energia de care aveau nevoie pentru e opri o ofensivă aparent teribilă, dar care n-a găsit cheia pentru succes.

Paradoxal, Rams au dominat clar meciul din punct de vedere statistic, numai că Atlanta i-a oferit atât cât era nevoie și conducând meciul tot timpul. Fără a fi pusă vreodată în pericol.

Matt Ryan n-a fost extraordinar, dar nici n-a greșit, iar receiverii săi au ieșit la rampă exact când trebuia, unicul TD venind după un derive în care Sanu a alergat 52 de yarzi, iar Julio Jones a avut inspirația să se uite după pasa înceată a lui Ryan, Rams nereușind să treacă peste tracul debutului din noua casă și nici peste diferența mare de experiență în post-sezon.

Jared Goff a pasat bine, Todd Gurley a alergat bine, dar dincolo de linia de 40 de yarzi, deci fără pericol pentru buturile oaspeților, iar tactic Quinn l-a bătut pe MvVay, Atlanta alegând să joace 37 de faze de atac pe jos, la trecerea timpului, pentru a opri atacurile de berbec ale… Berbecilor.

La final, succesul este greu contestabil, mai ales când interpretezi o partitură fără eroare, iar adversarul ți-a oferit șase puncte cadou pe erori ale echipelor speciale, dar sâmbăta viitoare locul lui Rams va fi luat de Eagles, echipă de alt nivel, inclusiv ca experiență. Falcons vor merge însă să câștige și să-și continue visul aparent interzis, iar o calificare în Championship Round ar face probabilă cea mai improbabilă variantă din acest an: repetarea Super Bowl LXI.

Despre Rams, însă, numai de bine. Cu cifre care lasă greu loc de interpretări, Berbecii sunt pe un trend evident ascendent, însă azi-noapte nu au putut mai mult. Și nici nu aveau ce să aducă în plus. Anul viitor, fără accidentări nedorite, Rams sunt candidați serioși la cea mai lungă cursă.

Foto: Dilip Vishwanat/Getty Images North America

Foto: Dilip Vishwanat/Getty Images North America

Foto: Harry How/Getty Images North America

By

Tags: , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore