NFL

Wild Card Weekend: Jaguars – Bills

January 7, 2018

jags

A trecut mult timp de când aceste două protagoniste n-au mai jucat în play-off. Mult timp.

Duminică se împlinesc 17 ani de la ultima apariție în post sezon a celor de la Bills. 6.574 de zile, mai precis, de când au pierdut celebrul Muzic City Miracle cu Tennessee Titans. Cea mai lungă perioadă de secetă din cele patru sporturi majore. Jacksonville, în schimb, a jucat ultimul snap de play-off acum aproape zece ani. Adică acum 3.648 de zile.

Și comparațiile de ADN dintre cele două organizații nu se opresc aici. Antrenorul Jaguarilor, Doug Marrone a câștigat 15 meciuri în două sezoane cu Bills, înainte de a-și activa singur cea mai bizară clauză din contract în 2014, când patronii lui Bills s-au schimbat, părăsind Buffalo, pentru o șansă la ceva mai bun. Problema a fost că antrenorul a calculat greșit piața și s-a trezit în obscuritate ca secund și coordonator al ofensivei lui Gus Bradley, în Jacksonville, singurul job pentru care a convins la vremea respectivă. Abia anul trecut, după demiterea lui Bradley, Marrone a revenit pe margine ca lider, iar „interviul” care a durat două meciuri, a fost unul cu succes, iar Jaguars au numai de câștigat. Cel puțin deocamdată.

Iar cei de la Bills se vor enerva teribil văzându-l strălucind pe Marcell Dareus, jucătorul transferat fără urmă de regret în Jacksonville în Octombrie, cu un rezultat deloc plăcut. Apărarea pe pământ din Buffalo a coborât pe locul 31 în ligă, în timp ce cea din Jacksonville a făcut un vizibil stat înainte.

Aici similaritățile și interconectările se încheie, însă. Pe hârtie, acest meci este chiar mai dezechilibrat decât cel dintre Rams și Falcons, pentru că se vor duela o echipă care este de play-off cu una care a ajuns acolo total neașteptat. Oamenii lui Sean McDermott se află încă sunt sub efectul calificării incredibile după implozia celor de la Baltimore Ravens și, statistic, sunt de departe cea mai slabă echipă care a aterizat în post-sezon în timp ce Jaguars au, în medie cu 63.3 mai mulți yarzi câștigați și 69 mai puțini cedați pe meci, un element care va putea  face diferența.

Sub presiune

Blake Bortles, QB, Jaguars

Fundașul celor de la Titans, Jurrell Casey a făcut multe valuri săptămâna aceasta când, neîntrebat, a prevăzut că Bortles se va sufoca la meciul cu Bills, dacă meciul va depinde de el. În condițiile în care declarația a venit la finalul meciului direct care i-a dus pe Titans în play-off grație și unei evoluții mai puțin solide a Jaguarilor, lucrurile sunt interpretabile, dar, măcar teoretic, Casey are dreptate. Jaguars sunt una dintre echipele care deschid exploziv meciurile și apoi profită de erorile adversarilor, provocate sau neprovocate, dar când trebuie să recupereze un deficit lucrurile se schimbă radical.

bortlesCifric, criticile par chiar justificate, pentru că Bortles este un QB de primă mână atunci când Jags conduc (rating 107.3, 12-1 ratio pase de tD vs intercepții, 8 yarzi pasa medie)  și unul care tinde spre mediocritate atunci când Jags sunt în groapă (75 rating, 9-12 ratio, 6,5 yarzi pe pasă). Bortles a condus liga la ratingul de QB în primele săptămâni din decembrie pentru a-și expune apoi toate minusurile în cele două înfrângeri din final, cu cinci intercepții după execuții deloc elegante, ceea ce a readus pe tapet întrebări legate de calitatea sa. Dacă nu a fost vorba de relaxare prematură, Jaguars vor avea probleme.

lesean mccoyLeSean McCoy, RB, Bills

Importanța lui McCoy pentru ofensiva lui Bills nu mai poate fi pusă la îndoială după finalul de sezon. Nu numai că el conduce atacul impresionant de pe pământ, dar a devenit și ținta preferată a lui Tyrod Taylor, cu 77 de pase trimise către el, 55 de recepții și 448 de yarzi, practic toată ofensiva dezvoltându-se în jurul său.

McCoy este responsabil pentru o treime din fazele de atac reușite ale echipei sale și este singurul jucător care a depășit 1.000 de yarzi utili (1.586) astfel că agitația din jurul accidentării sale este normală. Dacă RB-ul va fi apt sută la sută la ora meciului, Bills au o șansă. Dacă nu, meciul este pierdut din start.

Predicție

Este imposibil de pronosticat ceva bun văzând la lucru mediocritatea pură și cifrele monstruoase din dreptul celor de la Bills, însă istoria le întinde o mână. Doar patru echipe au ajuns în play-off, în istorie, cu o linie de clasament al punctelor mai proastă decât Bills (-57) și toate au comis-o, calificându-se în Runda Divizionară. Este adevărat însă că discutăm de Steelers (1989), Rams (2004), Seahawks (2010) și Broncos (2011), că din Buffalo nu iese nimic în evidență și că Jaguars are un lot prea bun astfel că o surpriză este exclusă.

JAGS +20

QB matchup

Tyrod Taylor 263 pase complete (420), 62.6% acuratețe, 2.799 yarzi, 14 TD, 4 INT, QBR 89.2

Blake Bortles 315 pase complete (523), 60.2% acuratețe, 3.687 yarzi, 21 TD, 13 INT, QBR 84.7

Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images North America

Foto: Robert Reiners/Getty Images North America

Foto: Tim Bradbury/Getty Images North America

 

 

By

Tags: , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore