NFL  »  SPECIAL

Încă un trofeu pentru Alabama, încă un trofeu pentru Saban

January 9, 2018

Finala NCAAF a avut de toate, iar CV-ul lui Nick Saban devine și mai voluminos. Cel mai bine plătit antrenor din colegiu, cu salariu mai mare decât mulți dintre antrenorii de NFL, și-a confirmat valoarea în fața omologului Kirby Smart, și a schimbat istoria partidei printr-o mișcare de geniu, când Alabama înota în ape tulburi și fără orizont.

Georgia, outsider în meci, a început mult mai bine disputa și s-a distanțat la 13-0, controlând un meci totuși extrem de echilibrat, așa cum o arată și statisticile de final. Pe acest fond, Saban a apelat la ultima armă și l-a introdus pe Tua Tagovailoa în locul QB-ului titular Jalen Hurts, incapabil să se conecteze la importanța meciului și să supună apărarea adversă.

Iar hawaianul nu a înșelat așteptările antrenorului său reușind s-i readucă pe cei din Alabama în joc, egalând scorul pentru a trimite partida în prelungiri în urma unei pase de senzație la un 4 și 4, și apoi să paseze decisiv, pentru DeVonta Smith, într-o fază de 2 și 26 care urmase unui sack teribil suferit.

Cum Georgia reușise doar un FG în prima posesie a prelungirilor, Tagovailoa a devenit eroul neașteptat care i-a adus al șaselea titlu lui Saban, și care și-a asigurat locul în istoria NCCAF, Bama impunându-se cu 26-23, așteptat înainte de meci, improbabil în startul reprizei secunde.

Foto: Mike Ehrmann/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore