DAILY RECAP  »  NFL

Favoritele 1 au avansat în Championship Round

January 14, 2018

foles nick

Prima zi a rundei divizionare din NFL a adus calificarea echipelor considerate favorite de matematică, dar succesul celor de la Philadelphia Eagles poate fi încadrat la surprize.

Eagles – Falcons 15-10

O evoluție semi-disciplinată a echipei lui Doug Peterson, coroborată cu o mulțime de erori ofensive făcute de către oaspeți, în special la play calling, a însemnat că Eagles vor juca pentru titlul NFC pe propriul teren, fie cu Minnesota Vikings, fie cu New Orleans Saints, veste provocând o ușoară relaxare și pentru ligă, pusă în fața unui scenariu deloc plăcut înaintea acestei runde.

Nick Foles, care a deschis meciul cu mână tremurândă și pase aiuristice, și-a revenit fantastic în partea a doua, fiind suficient de solid ca să-și conducă ofensiva de patru ori în apropierea terenului de țintă advers, suficient pentru cele 15 puncte și succes. Pentru că de restul s-a ocupat Fletcher Cox, jucător fabulos care a chinuit teribil linia de protecție a lui Matt Ryan, și i-a oferit acestuia prea puține soluții pentru a schimba soarta meciului.

Și totuși, Atlanta a fost în joc până la ultima fază, drive-ul final construit de Atlanta semănând mult cu primul, finalizat doar cu un FG. Decizia de a juca o anumită schemă venită de pe margine a fost însă fatală, (și) terenul ajutând gazdele după de Julio Jones a alunecat și Ryan a trebuit să aștepte redresarea acestuia pentru a încerca pasa, incompletă, însă.

Pentru Eagles, următorul matchup depinde enorm de adversar. Defensiv, Philadelphia este la nivel de play-off. Ofensiv, însă, sunt multe de pus la punct. Foles este veriga slabă, iar neatenții ca cele făcute de Jay Ajayi, sau de echipa specială sunt ireparabile într-o partidă cu titlul pe masă.

Atlanta, în schimb, trebuie să se gândească serios la viitor. Cu oameni ca Jones și Muhammad Sanu pe post de receiveri, această ofensivă ar trebui să zburde, cei doi demonstrând și în Philadelphia că nu sunt folosiți destul în schemele desenate de coordonatorul ofensivei.

Patriots – Titans 35-14

Scorul spune totul și reflectă în mare măsură ceea ce s-a întâmplat pe teren. Titans au marcat primii, au jucat decent un sfert de meci, dar nu au reușit să continue pe aceeași linie, mai ales că geniul Dick Lebeau a fost anulat prin schimbarea ofensivei în timpul primei părți, nu la pauză.

james whitePatriots au marcat trei TD la rând, prin drive-uri consistente, ultimul contestabil, iar Tennessee nu a avut răspuns unui atac care a mers bine pe toate liniile, cu Tom Brady în zi de grație. Pauza nu a schimbat registrul, iar Brady a reușit al 13-lea meci de play-off cu peste 300 de yarzi pasați, cel puțin cu Titans atacul arătând ca unul mortal, care îi poate aduce un nou titlu lui Robert Kraft.

Desigur, adversari au fost Titans, măcinați după un meci extrem de dificil în Kansas City, cu probleme majore în toată linia defensivă și incapabili să materializeze singurul plus: atacul pe pământ. Fără să-l fi pus jos măcar o dată pe Brady, dar permițând opt sacks în dreptul lui Marcus Mariota, Titans n-au avut nicio șansă, cu toate semnele de întrebare care s-au pus după 2-3 decizii la limită ale arbitrilor.

Dacă Steelers câștigă la noapte, săptămâna viitoare finala AFC va fi una memorabilă.

foto: Mitchell Leff/Getty Images North America, Jim Rogash/Getty Images North America

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore