NBA

Kevin Durant s-ar vedea patron în NBA

January 16, 2018

Kevin Durant se gândește deja la viitor. Cel mai bun jucător din NBA, după multe păreri, s-a întâlnit recent cu patronii din NBA și cu directori ai mai multor cluburi din ligă, dezvăluind că este extrem de interesat să achiziționeze o franciză după ce va încheia cariera de jucător.

„Este intenția sa și o dorință imensă de a adăuga un alt afro-american printre patronii din ligă”, susține Chris Haynes, redactor la ESPN.com, care citează surse apropiate jucătorului, acesta deschizând subiectul încă din 2016.

În acest moment, singurul patron de culoare din NBA este legendarul Michael Jordan, care deține Charlotte Hornets și este singurul fost jucător ajuns patron în ligă. Jordan este însă unic pentru că a reușit să-și construiască un imperiu încă din perioada în care era activ, marca sa de pantofi sport fiind cotată la mai multe miliarde de dolari în acest moment, pe lângă alte investiții foarte „deștepte”. Nici un alt jucător din NBA nu a reușit măcar să se apropie de Jordan, care este cel mai bogat sportiv din lume. Cu o avere estimată la 1.39 miliarde de dolari, fără a fi luate în considerare marca Air Jordan și echipa de baschet.

De cealaltă parte, noul candidat, Durant, a avut un salariu de 157 de milioane de dolari în perioada în care a jucat, plus un contract cu Nike care îi aduce 300 de milioane de dolari în condițiile în care îl încheie. Chiar dacă va câștiga din salariu încă 157 de milioane de dolari, totuși o estimare conservativă dacă ținem cont de felul în care cresc salariile în NBA, îi va fi aproape imposibil să cumpere o franciză, iar lupta pentru un pachet majoritar ar fi aproape pierdută.

Totuși, Durant a început să copieze modelul Jordan, investind masiv în companii IT, mai ales după sosirea în Golden State, zonă cunoscută pentru dezvoltarea rapidă a afacerilor de acest gen.

„Suntem plătiți pentru ceea ce facem pe terenul de baschet și mulți dintre jucători știu că salariile nu vor veni la infinit. Dacă am câștigat sume mari, de ce să nu încercăm să le mărim? Asta fac antreprenorii pe care i-am angajat. Primesc o sumă de bani și încearcă să o înmulțească. Primesc un produs pe care încearcă să-l mărească. De ce să nu încercăm acest drum și să ne facem o viață mai bună după ce ne-am retras? Despre asta este vorba”, a explicat Durant.

Și, conform presei americane, dacă numai două dintre investiții își ating prognoza, Durant va ajunge ușor în postura de a deveni patron al unei francize din NBA.

De remarcat că și marele rival, LeBron James, a declarat anterior că prospectează piața, dorind să ajungă, la rându-i proprietar al unei francize, lucru care face jurnaliștii americani să-și imagineze un scenariu în care cei doi jucători vor ajunge să cumpere, împreună, o echipă de NBA.

Foto: Morry Gash/Associated Press

By

Tags: , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore