Au încercat Texans să-i blocheze lui Bill O’Brien o venire în Foxborough?

January 27, 2018

Încurcate sunt căile NFL, iar orice mișcare riscă să provoace o reacție în lanț, oricât de bizară ar fi aceasta. Așa s-ar fi întâmplat și săptămâna trecută când Houston Texans l-au angajat pe Crian Gaine ca manager general și i-au oferit o prelungire de contract surpriză lui Bill O’Brien, cel ce va sta pe margine următorii patru ani. Teoretic.

Potrivit lui Eric Edholm, insiderul celor de la ProFootballWeekly, mișcarea făcută de Texans a avut, ca principal scop, slăbirea rivalilor de la New England Patriots, iar argumentele sale par cel puțin solide.

La o primă privire retrospectivă decizia celor de la Texans pare bizară. O’Brien a terminat sezonul cu record 4-12 și au fost destule voci care au cerut demiterea lui sau, în cel mai rău caz, păstrarea pentru un ultim sezon pe care îl avea în contract, iar Gaine a avut o experiență mai degrabă proastă la Buffalo Bills înainte de a reveni în Texas. Contractele pe termen lung au fost motivate de nevoia de continuitate și stabilitate, un lucru care poate fi considerat normal, numai că sunt rare asemenea decizii, mai ales după un asemenea an, și cu tot progresul arătat în joc de Houston lucrurile sunt departe de a fi perfecte în Texas. Edholm aruncă însă în piață informații noi care dau altă valoare deciziei.

Astfel, O’Brien ar fi fost favorit să ajungă în Foxborough, în cazul în care contractul său ar fi fost reziliat (lucru normal după un asemenea an, nu?), în condițiile în care Matt Patricia și Josh McDaniels sunt cu bagajele făcute, și ar fi urmat să fie promovat nu doar ca eventual coordonator, ci și ca asistent al lui Bill Belichick. Mai mult, în varianta jurnalistului, confirmată și de ESPN, O’Brien ar fi urmat să-i succeadă veteranului la conducerea echipei, mai ales că acesta, la 66 de ani, nu pare dispus să le mai dea o șansă celor doi „trădători” care vor merge la Detroit Lions și Indianapolis Colts.

Aparent o utopie, povestea poate fi una reală. Belichick nu și-a ascuns niciodată admirația sinceră pe care i-o poartă lui O’Brien, lucru la fel de bizar ca această poveste, pentru că marele Bill rar vorbește la superlativ de cineva, iar unele surse susțin că indiferent dacă rămân sau pleacă din New England, nici Patricia nici McDaniels nu au nicio șansă să-i succeadă lui Belichick, alesul fiind… O’Brien.

Bineînțeles, tot scenariul se poate încă materializa. Echipele își schimbă strategia, uneori, de la un an la altul, iar o demitere a lui O’Brien poate veni oricând în următorii doi ani dacă Texans nu revin pe linia de plutire. Până atunci, însă, ei au făcut cea mai deșteaptă mișcare, pentru că prin prelungirea contractului acestuia și-au asigurat ceva în plus dacă Patriots îl vor mai repede, în cazul în care Belichick se hotărăște să se retragă.

Discuții pe această temă ar fi existat între antrenorul actual și Robert Kraft, iar Belichick și-a dat acordul pentru succesiune, numai că istoria ne învață să nu avem încredere în legendarul tehnician. Scandalul dezvăluit de presă înaintea meciului din Runda Divizionară cu Tennessee Titans, care i-ar fi implicat pe patron, antrenor și Tom Brady poate fi real, iar Belichick să nu-și mai îndeplinească partea sa de înțelegere și să nu-și caute un succesor, cu riscul de a produce o prăbușire a dinastiei Patrioților. Cele mai multe voci spun, însă, că Bill va alege personal viitorul antrenor, îl va modela unu-două sezoane și apoi îi va preda cheia orașului de aur pentru a-i continua munca și a-i duce pe Patriots și mai aproape de legendă. Poate chiar pe O’Brien.

foto: ProFootballWeekly.com

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore