MLB

Indians, fără „Șeful Wahoo”, din 2019

January 30, 2018

Cleveland Indians plănuiesc să-și schimbe controversatul logo ”Chief Wahoo”, considerat de mulți drept o ofensă rasistă la adresa nativilor americani, de pe șepci și uniforme începând cu sezonul viitor, ca răspuns la presiunea opiniei publice și a MLB.

Clubul își va păstra, însă, toate drepturile de imagine și copyright asupra mărcii și a logo-ului pentru a-și proteja investițiile anterioare și va continua să vândă produse imprimate cu „Șeful”, dar oficialii au dat asigurări că acest lucru se va întâmpla pentru o perioadă limitată și în serii fixe. De asemenea, deși controversatul logo va dispărea, numele de Indians va fi folosit în continuare, așa cum se întâmplă din 2015, reprezentanții francizei anunțând că niciodată nu s-a luat în considerare sau discuție și o schimbare de nume.

Logo-ul „Chief Wahoo” a fost folosit pentru prima dată de Indians la mijlocul anilor 1940 și a luat forma actuală în 1948. Deși timp de peste 50 de ani a fost imaginea francizei, logo-ul a fost retrogradat ca siglă alternativă în 2014, din aceleași considerente ca cele actuale, el fiind înlocuit cu litera C.

Șeful Wahoo poate fi văzut încă pe mâneca uniformelor celor de la Cleveland și pe unele șepci deja imprimate pentru sezonul 2018, astfel că protestele împotriva folosirii lui, devenite obișnuință, pot continua și în acest an.

În timpul seriei ALCS din 2016, împotriva lui toronto Blue Jays, activistul canadian Douglas Cardinal a încercat să obțină un ordin judecătoresc prin care să oprească folosirea numelui și logo-ului pe teritoriul canadian, dar cererea i-a fost respinsă. Surprinzător, în luna iunie, anul trecut, o altă instanță a acceptat cererea, astfel că va fi interesant de văzut dacă anul acesta Indians vor evolua sub acest nume în Canada sau vor folosi denumirea alternativă, Cleveland.

Foto: kcci.com

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore