Un Earnhardt în NASCAR, pentru al 40-lea an consecutiv

February 3, 2018

Competițiile NASCAR din ultimele patru decenii au avut un singur numitor comun în afară de oval: numele Earnhardt, iar până săptămâna aceasta se părea că după 39 de sezoane consecutive în care un pilot care poartă acest nume s-a aflat la start, seria se va rupe. După retragerea lui Dale Jr.

Surpriză, însă! StarCom Racing, una dintre echipele noi din competiția motoarelor a anunțat că noul pilot numărul 1 al echipei va fi Jeffrey Earnhardt, nepotul lui Junior și al regretatului Dale Sr., care la 28 de ani primește o nouă șansă la glorie în cea mai titrată competiție de gen din SUA.

Prin mutare, numele Earnhardt va continua să apară pe grilă pentru al 40-lea an consecutiv, iar Jeffrey va avea posibilitatea să arate că cele 58 de curse alergate până în 2017 nu au fost doar datorită numelui și interesului generat de acesta. Ultimul Earnhardt va concura pe o mașină Chevrolet, cu numărul 00, și va avea ca obiectiv un loc între primii 30 de piloți din competiție, după ce anul trecut a fost al 37-lea, la volanul unui Ford.

Fără a însemna neapărat că Jeffrey Earnhardt este un pilot slab, declarațiile lui și ale noilor patroni de după anunțul contractului lasă loc de interpretări, înțelegerea fiind una mai degrabă publicitară decât una pentru performanțe. Votat o dată ca cel mai popular pilot din competițiile NASCAR, acum zece ani, Jeffrey Earnhardt nu s-a ridicat niciodată la potențialul avut ca puști, însă ar putea exploda și la aproape 30 de ani, experiența acumulată pe circuit fiind incomensurabilă. Din păcate, însă, progresul său a fost lent și aproape insesizabil, iar într-o echipă mică orice se poate întâmpla. Chiar și ca numele Earnhardt să nu apară în ierarhii până la finalul sezonului.

FOTO: Chris Graythen | Getty Images

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore