NFL

Buccaneers renunță la Martin după șase ani

February 20, 2018

Doug Martin

Zilele lui Doug Martin în Tampa Bay s-au încheiat. Buccaneers au renunțat la serviciile RB-ului, marți, confirmând așteptările jurnaliștilor americani care dădeau ca sigur divorțul, în condițiile în care Martin nu a reușit să alerge nici măcar 450 de yarzi pentru al doilea an la rând, deși primea un salariu de 6.75 milioane de dolari.

Cei șase ani ai lui Martin în Tampa au fost caracterizați de vârfuri senzaționale și minusuri extreme, deznodământul fiind anticipat ușor.

Cu un debut fantastic și 1.454 de yarzi (11 TD), Martin a regresat uluitor în anul confirmării, iar seceta a ținut și în sezonul următor, timp de doi ani el alergând sub 500 de yarzi de fiecare dată și ratând 15 meciuri din cauza accidentărilor. În pericol să iasă din scena NFL, Martin a făcut un an patru (contract year!) fabulos, cu 1.420 de yarzi alergați și a ajuns în Pro Bowl, iar rezultatul a fost unul tipic pentru NFL: contract pe cinci ani de 35.75 milioane de dolari.

Din păcate pentru el, Martin nu a reușit să ducă la capăt decât doi dintre cei cinci ani și a pierdut toți banii garantați din cauza unei suspendări primită anul trecut. Mai mult, aceeași suspendare a activat o clauză din contract care lăsa celor de la Buccaneers libertatea să aleagă ce se întâmplă după primii doi ani, iar opțiunea de rupere a contractului a fost activată.

Privind cifrele lui Martin din ultimii doi ani este uluitor că Bucs au continuat să aibă încredere în el chiar și în această perioadă, de la primele meciuri din 2016 el devenind unul dintre cei mai puțin eficienți RB din ligă. Chinul său continuu să scape de tacklinguri și să câștige yarzi cu fiecare acțiune s-a transformat într-o medie de numai 2.9 yarzi per acțiune în 282 de încercări, plus prezența în lot a doi jucători mai productivi, Jacquizz Rodgers și Peyton Barber, au fost suficiente motive ca Buccaneers să-și vadă de drum fără Martin, iar pentru unul dintre cei mai spectaculoși RB ca debutant, viitorul în NFL este incert.

La 29 de ani, cu o clasă de draft uluitoare și o linie de agenți liberi extraordinari, lui Martin îi va fi greu, dacă nu chiar imposibil să-și mai găsească o echipă care să-i ofere o înțelegere pe termen lung, iar un contract pe un an se poate dovedi falimentar pentru jucător.

Foto:  Brian Blanco/Getty Images North America

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore