NFL

David Harris se retrage după 11 ani

February 27, 2018

Asasinul pune ghetele în cui.

Fostul LB al lui New York Jets, David Harris, a decis să renunțe la cariera de jucător activ după 11 ani petrecuți în NFL și o aventură spectaculoasă, încheiată în New England.

Ales în runda a doua a draftului din 2007 de la Universitatea Michigan, Harris a devenit imediat unul dintre stâlpii defensivei lui Jets, mai bine de zece ani el patrulând mijlocul terenului în căutarea unor ținte adverse. Stilul său de joc i-a adus și supranumele de „Hitman”, dar și respectul coechipierilor și adversarilor, între 2009 și 2016 el lipsind o singură dată de pe teren, în 218 partide.

Anul trecut, însă, Harris a intrat în dizgrația noii conduceri alături de alți veterani (Nick Mangold, Brandon Marshall, Eric Decker) și a fost nevoit să-și caute o nouă casă. A încercat o revenire spectaculoasă la New England Patriots, însă problemele fizice s-au adunat și după zece prezențe în sezonul regular a fost inactiv pentru Super Bowl LII, ratând astfel șansa de a-și împlini visul oricărui fotbalist american.

Cu o carieră longevivă și eficientă, Harris n-a fost însă selecționat niciodată în Pro Bowl, fiind însă selecționat în Echipa Sezonului în 2009, an istoric sub comanda lui Rex Ryan. La 34 de ani, LB-ul termină cariera cu 164 de prezențe în teren, 1.109 tacklinguri reușite, șase intercepții și 36.5 sacks.

De multe ori neapreciat la adevărata sa valoare, Harris lasă în urmă o moștenire cifrică spectaculoasă și una umană și mai importantă, el fiind un lider pe care Jets au avut norocul să-l aibă timp de zece ani și pe care multe alte formații și l-ar fi dorit. Chiar dacă ieșirea din East Rutherford nu a fost una deloc corectă, Harris ar trebui să aibă un loc asigurat în Galeria Celebrităților de la Jets destul de repede.

Foto: twitter/nyjets

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore