O ratare pentru păstrarea istoriei

February 27, 2018

Campionatul de baschet al NCAA a oferit unul dintre cele mai frumoase momente ale startului de an, după ce un jucător de la Iowa State a ratat intenționat o aruncare liberă pentru a proteja un record al universității stabilit de un tânăr decedat într-un tragic accident rutier acum 25 de ani.

Jordan Bohannon, noul star al echipei, a avut șansa de a intra chiar el în istoria universității după un sezon excelent în care a transformat 34 de aruncări libere la rând, numai că a făcut o alegere care îi va aduce probabil unul dintre premiile speciale ale sezonului. Deși este un executant foarte bun de la linie, Bohannon a ratat lamentabil, el anunțând anterior momentului că va alege această cale dacă va fi trimis să execute o aruncare liberă.

Recordul egalat la partida precedentă de Bohannon îi aparținea lui Chris Street, legendă a universității, care a decedat într-un accident rutier în timpul sezonului 1993, și chiar dacă putea fi depășit ușor, jucătorul a declarat că nu era OK să facă acest lucru.

„Nu este recordul meu. Acel record trebuie să rămână cu numele lui. Am fost foarte apropiat de familia lui în ultimii doi ani și i-am cunoscut foarte bine. Să fiu sincer, m-am simțit foarte emoționat în aceste două meciuri pentru că știam ce vreau să fac”, a spus Bohannon, care a încheiat meciul cu 25 de puncte și a transformat lejer următoarele două aruncări libere de care a beneficiat, conducându-i pe Hawkeyes la succes în ultimul meci acasă din acest sezon.

foto: Stacy Revere/Getty Images North America

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore