DAILY RECAP  »  NHL

Malkin, al cincilea realizator rus din NHL

March 13, 2018

malkin

Evgeni Malkin se va afla în cărţile de istorie ale NHL, indiferent de statistici, datorită jocului său spectaculos şi a coroanelor cucerite cu Pittsburgh Penguins, dar luni dimineaţa el a reuşit o performanţă care merită menţionată.

Prin pasa de gol şi golul reuşit în meciul cu Dallas Stars, Malkin a devenit al cincilea cel mai bun realizator rus din istoria ligii, depăşindu-l pe Pavel Datsyuk. Acesta a terminat socotelile cu NHL vara trecută şi şi-a încheiat cariera cu 917 puncte, iar Malkin a profitat de oportunitate pentru a-şi consolida imaginea de jucător legendar al ligii.

Şi cum rusul are încă destui ani de joc la cel mai înalt nivel înaintea sa, un obiectiv tangibil poate fi chiar prima poziţie, ocupată acum de Serghei Fedorov, care are 1.179 de puncte în 1.248 de meciuri, însă primii jucători aflaţi în pericol sunt Alex Kovalev (1.029 de puncte) şi Alex Mogilnz (1.032), pentru că ocupantul locului secund, Alex Ovechkin, pare imposibil de depăşit în următorii 5-6 ani, discuţia urmând să se redeschidă atunci când Ovi se va retrage, iar Malkin, poate, va continua să mai joace un an sau mai mulţi.

REZULTATE:

Blackhawks – Bruins 3-1, Flames – Islanders 2-5, PEnguins – Stars 3-1, Coyotes – Canucks 1-0.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore