NFL

„Mulţumim domnule Cundiff”

January 23, 2012

cundiff miss - reuters

Tom Brady va juca pentru al patrulea inel de campion. Asta e o certitudine. Calificarea in Superbowl, insa, nu-i apartine decat partial. O evolutie stearsa a liderului era sa-i coste pe Patriots finala, TD-ul eroic din sfertul 4 fiind o palida consolare pentru cele doua interceptii aruncate in momente cheie.

Noroc cu Billy Cundiff…

Kickerul lui Baltimore a ratat inexplicabil un FG de la 32 de iarzi, cu 11 secunde înainte de final şi a distrus toată construcţia migălos ridicată de Joe Flacco, Ray Lewis, Ed Reed sau celălalt Ray, Rice. Probabil că a fost intervenţia divină după TD-ul dubios marcat de Torrey Smith, cel care l-a agăţat de mască pe Sterling Moore chiar sub ochii arbitrului şi i-a dus pe Ravens la 17-16. Moore s-a revanşat apoi la ultimul drive, drive încheiat fatal de Baltimore, blocand doua pase pe care scria TD si eliminare, dovedind ca si la faza reusitei lui Smith ar fi putu sa intervina altfel daca adversarul ar fi jucat regulamentar.

In ciuda norocului din final, victoria lui Patriots poate fi greu contestata. In conditiile in care Brady a repetat la indigo evolutia lui Aaron Rodgers in Packers – Giants, greul a fost dus pe pamant de BenJarvus Green-Ellis si de Stephen Gostkovski, imperial la FG’s. Apararea a reusit sa-l blocheze eficient pe Ray Rice, liderul la rushing reusind doar 78 de yarzi, iar ofensiva pe pamant s-a miscat peste asteptari in fata oamenilor condusi de Lewis.

Poate la succes au contribuit si cele doua decizii consecutive de a juca un 4th down la mana, prima, a gazdelor, transformandu-se în TD, a doua, a oaspetilor, intr-un turnover de toata frumusetea. Baltimore a riscat totul pentru finala si a pierdut, iar Patriots au supravietuit miraculos unui duel care parea pierdut si au sansa sa se revanseze in fata lui Eli Manning si ai lui New York Giants.

Curiozitati:

Tom Brady a obtinut al 16-lea succes in play-off, egalandu-l pe Joe Montana pe primul loc in NFL.

Patriots vor juca pentru a saptea oara in SuperBowl si va urca pe locul 3 in istoria NFL, dupa Pittsburgh Steelers si Dallas Cowboys.

Patriots au un record de 7-1 in meciurile pentru titlu in AFC, 4-0 pe teren propriu

Brady si Bill Belichick sunt ptimul cuplu antrenor-QB care au castigat cinci titluri de conferinta in istoria NFL.

Baltimore avea un record fenomenal impotriva echipelor din play-off, 7-0, inaintea infrangerii de duminica

Ravens au terminat sezonul cu record negativ in deplasare, 4-5

In trei partide jucate contra „Patriotilor”, Ray Rice a avut o medie de 145,7 yarzi pe meci, aproape dublu fata de performanta de duminica

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore