NASCAR  »  SPECIAL

Kyle Busch a castigat prologul sezonului 2012

February 19, 2012

NASCAR associated press

Sezonul 2012 din NASCAR a inceput mai fierbinte decat se astepta toata lumea. La Daytona, Kyle Busch l-a depasit la mustata pe campionul en titre, Tony Stewart, pentru a castiga cursa demonstrativa Budweiser Shootout, o intrecere pe 82 de tururi care a fost presarata de numeroase incidente spectaculoase. Castigatorul a evitat de doua ori carambolul si s-a impus in prologul cursei de saptamana viitoare, celabra Daytona 500, iar 2012 se anunta un sezon spectacol datorita noilor reguli impuse de NASCAR.

Astfel au revenit vremurile curselor in grup, chiar daca asta a dus la producerea a doua accidente uriase, inclusiv unul care l-a dat peste cap pe Jeff Gordon, veteranul aflandu-se la prima experienta de gen din cariera. In ciuda acestui fapt, Gordon s-a aratat incantat de revenirea la vechiul sistem, lafel ca Dale Erhart Jr., o alta victima a accidentelor de grup, dar iubitor de adrenalina.

Primul accident major a avut loc in turul 10 dupa ce David Ragan l-a atins pe Paul Menard si a generat un carambol cu 9 masini. Al doilea, a avut loc in turul 80, cand Jeff Gordon a intrat direct in Kurt Busch, supravietuitor miraculos pe toate patru roti, si s-a rasturnat alunecand pe plafon circa 300 de metri, dar n-a parut prea afectat de eveniment.

In ciuda optimismului generat de spectaculozitatea cursei, specialistii nu sunt insa convinsi ca in cursa oficiala se vor repeta artificiile, mai ales ca pilotii au fost pe pista doar 100 de mile, adica o cincime din distanta pe care trebuie s-o parcurga sambata viitoare. Doar 10 dintre cei 25 de competitori au terminat Budweiser Shootout.

 

By

Tags: , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore