NHL

Cinci motive pentru care Kings sunt campioni in NHL

June 13, 2012

champs

La a treia încercare, Los Angeles Kings au reusit sa castige Stanley Cup, pentru prima data in 45 de ani de istorie.

Kings au inceput sezonul ca favorit 8 in Conferinta de Vest, dar au trecut de primele trei favorite pana in finala cu doar doua infrangeri inregistrate. New Jersey a reprezentat cel mai tare test, dar Kings au incheiat sezonul cu un uluitor 16-4 in post sezon, record in NHL.

Iata 5 motive pentru care titlul merge in California.

1. Evolutia istorica a portarului.

Jonathan Quick a castigat usor titlul de MVP (Conn Smythe Trophy) dupa una dintre cele mai bune prestatii ale unui portar in intreaga istorie a play-off-urilor din NHL. Quick a incheiat cu .946 record al paradelor si doar 1,41 goluri primite pe meci, cele mai bune performante ale unui portar care a evoluat minim 10 meciuri in post sezon. In finala a reusit chiar sa-si depaseasca performantele medii cu doar 7 goluri primite din 132 de suturi, iar prestatia sa a fost pricipalul atu al regilor atat in sezonul regulat cat si in play-off.

2. Razboinici in deplasare

Reprezentatiile lui Quick au fost fenomenale, dar evolutiile regilor in meciurile din deplasare nu vor fi repetate prea curand. Los Angeles a reusit un record de 10-1 in deplasare, cu 10 succese consecutive inaintea esecului din meciul 5 al finalei, si a reusit sa stabileasca un nou record de victorii consecutive in deplasate intr-o singura primavara. De patru ori au inceput seria in deplasare, si de tot atatea ori regii au revenit in LA cu un avantaj de doua meciuri.

3. Cea mai buna linie din post-sezon

Anze Kopitar – Dustin Brown – Justin Williams. Acesta este trioul care a pus punctele pe tabela de-a lungul intregului play-off. Brown a condus linila in prima parte, iar Kopitar si Williams au continuat in acelasi mod, cei trei completandu-se perfect pentru 55 de puncte dintre care 21 de goluri.

Cel mai apropiat trio de urmăritori a fost cel al Diavolilor: Zach Parise – Travis Zajac – Ilya Kovalchuk, care au inscris 23 de goluri din 48 de puncte, dar prestatia lor din finala a lasat de dorit.

4. Instinctul ucigas

Devils au intrat in post sezon cu cel mai bun record la inferioritati dar Kings i-au depasit pana la final. Los Angeles a rezistat de 70 de ori in inferioritate (din 76 de incercari), marcand de 5 ori in inferioritate. De partea cealalta, Devils au incasat 22 de goluri in post sezon, atunci cand au avut un om in minus, si au reusit un singur gol.

Willie Mitchell a jucat 73:43 minute in inferioritate, al doilea dupa Quick, dar tehnicianul Darryl Sutter nu s-a sfiit sa-i trimita pe gheata nici pe Brown, Kopitar sau Drew Doughty. Superioritatile au si decis finala, trei dintre goliuri venind din astfel de situatii.

5. Lotul

Dean Lombardi a reusit ceea ce putini credeau: a facut un lot echilibrat din nume mai putin mari. E adevarat ca rezultatele au aparut abia cu 6 saptamani inainte de final, ingredientele avand nevoei de timp pentru a forma un mix productiv dintr-un portar excelent, centri de calitate, aripi puternice, veterani si tineri.

Ultimele piese ale puzzleului au venit in februarie cand LA i-a adus pe Dwight King si Jordan Nolan, l-a trimis pe Jack Johnson in Columbus pentru Jeff Carter si l-a promovat pe Slava Voynov la prima echipa. Cele patru noutati au jucat un rol esential in progresul unei francize care a impresionat exact dupa perioada de transferuri cu un record de 29-9-3.

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore