NHL

Yakupov, Murray, Galchenyuk, castigatorii draftului 2012

June 24, 2012

nhl draft

Mail Yakupov a devenit primul jucator rus ales numarul 1 in draft, de la Alexander Ovechkin in 2004, si va evolua pentru Edmonton Oilers, majoritatea specialistilor vazandu-l deja ca titular chiar din sezonul viitor. Dupa ce au dat de aur cu Taylor Hall si Ryan Nugent-Hopkins in sezoanele precedente, Oilers si-au completat o linie ofensiva care va avea sub 20 de ani. rusul este comparat cu Pavel Bure si a marcat 49 de goluri in primul sau sezon de OHL, doborand recordul de goluri si puncte al francizei Sarnia Sting, ambele detinute anterior de Steven Stamkos.

Canadianul Ryan Murray a fost a doua selectie din draft, ajungand la Columbus Blue Jackets. Fundasul de 19 ani a jucat pentru Canada la CM de juniori si, in ciuda unei accidentari care i-a facut destule probleme, a condus statisticile fundasilor pentru echipa sa din OHL cu 31 de puncte in 46 de meciuri.

Americanul Alex Galchenyuk a fost ales al treilea, desi a ocupat locul 4 in clasamentul pentru draft, Montreal Canadiens dorindu-l pe centrul in care isi pun mari sperante pentru viitor. La 18 ani, Galchenyuk a fost abia al 4-lea american ajuns in OHL de pe prima pozitie din draft in 2010. Tatal sau este fostul international bielorus Alexander Galchenyuk, juniorul nascandu-se in Wisconsin pe vremea cand tatal sau evolua pentru Milwakee Admirals in AHL. Pana sa revina in SUA, Galchenyuk Jr a trait in Germania, Elvetia, Italia si Rusia, tari unde a evoluat tatal sau. Anul trecut a evoluat doar 8 meciuri din cauza unei accidentari, dar cu un an inainte a reusit 87 de puncte in 38 de meciuri.

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore