NHL

Selanne, inca un an cu Ducks

July 16, 2012

Teemu Selanne

Veteranul finlandez Teemu Selanne s-a lasat convins de Anaheim Ducks si va continua inca un an in California de Sud. La 42 de ani, scandinavul s-a marginit sa declare ca s-a decis sa continue abia dupa ce a constata ca inca poate face fata la nivel inalt si dupa o serie de teste fizice efectuate in ultima saptamana.

In 19 sezoane de NHL, Selanne a marcat 663 de goluri in 1.341 de jocuri, inregistrand 1.406 puncte. El ocupa locul 12 in topul all-time al marcatorilor, la doua goluri de Jaromir Jagr si 5 de Luc Robitaille, si locul 19 la puncte, la doar 19 de ocupantul locului 15, Bryan Trottier.

De asemenea, Selanne ocupa locul 1 in istoria celor de la Ducks la goluri marcate (466), pase (501), puncte (937) si jocuri (856), dar jucatorul a anuntat ca nu are ca scop principal sa urce in clasamentele all time.

“Varsta e un lucru ciudat. De multe ori nu ma simt ca la 42 de ani. Depinde cat de mult te distrezi, cat de sanatos esti si cata pasiune mai ai pentru joc. De asta inca imi place acest joc. Ma simt bine sa merg la patinuar in fiecare dimineata. Asta e cel mai important si de aceea inca joc”, a declarat Selanne.

Atacantul va castiga 4.5 milioane de dolari pentru urmatorul sezon si are o optiune prin care poate alege sa ramana si pentru sezonul 21 in NHL.

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore