NFL

Miracolul din Mile High City

January 13, 2013

ray si peyton

Baltimore Ravens au rasturnat toate pronosticurile specialistilor NFL si s-au impus chiar in sufrageria lui Peyton Manning dupa un meci in care au demonstrat caracter si o putere de luptă inimaginabilă acum trei săptămâni. Scorul final, 38-35, după prelungiri, va rămâne în istorie drept una dintre cele mai mari surprize înregistrate vreodată, pentru că Broncos aveau toate atuurile posibile, de la cele sportive la public şi atmosferă (fiind cunoscute dificultăţile cauzate vizitatorilor de altitudine).

Duelul titanilor, asa cum a fost supranumit de presa americana, a fost adjudecat de Ray Lewis. Asa cum anticipam in avancronica disputei, prezenta veteranului in linia defensiva a corbilor a fost una decisiva, la 37 de ani Lewis reusind nu doar 17 tackles (cele mai multe dintre toti fundasii aflati pe teren), dar si sa organizeze ireprosabil intreaga linie. De altfel, defensiva celor de la Ravens a fost cheia meciului pentru ca Manning a fost fortat sa arunce doua interceptii si sa comita un fumble, recuperat de oaspeti, iar Broncos s-au dovedit incapabili sa profite de „cadourile” primite de la echipa speciala din Baltimore, doua returnari de TD la un punt si un kick-off.

Nici ofensiva oaspetilor nu trebuie uitata. Fara sa fi avut recorduri ca ale gazdelor, oamenii din fata lui Joe Flacco si-au facut pe deplin datoria. Cuplul Elvis Dumervil – Von Miller a ajuns o singura data la QB-ul celor de la Ravens, undeva prin prelungirile partidei, coordonatorul fiind protejat perfect pentru a face ceea ce stie mai bine: sa paseze perfect in situatii critice. Si au fost multe asemenea pase, si multe receptii uluitoare facute de Anquan Boldin, Dennis Pitta, Torrey Smith sau Jacoby Jones. Ultimul are meritul de a fi profitat de gafa impardonabila facuta de Rahim Moore cu 30 de secunde inainte de finalul meciului si de a marca TD-ul care a trimis meciul in prelungiri. Ray Rice si-a facut si el treaba fara sa fi excelat, iar Flacco a riscat exact cand a trebuit, iar Ravens au meritat un succes atat de improbabil la inceputul partidei.

Si totusi oaspetii putea pleca tristi din Denver daca gazdele arau mai atente la unele drive-uri sau daca ofensiva si defensiva armasarilor jucau asa cum au facut-o in tot sezonul. Saptamana de pauza a insemnat insa exact ceea ce am anticipat: iesirea din ritm. Miller n-a mai fost Miller, Dumervil n-a existat (Paul Krueger l-a alergat de cateva ori pe Manning fortand si interceptia decisiva), Knowshon Moreno s-a rupt pe la jumatatea primului sfert, Manning n-a mai fost Manning, veteranul evoluand cu multa retinere, afectat evident de frigul napraznic şi de teribila putere de lupta a lui Lewis si compania. Faptul ca legendarul QB nu a riscat un drive final desi avea 31 de secunde ramase si doua time out, a aratat ca este uman si ca nu are incredere nu doar in el, ci in intreaga sa echipa. A fost poate semnalul de care aveau nevoie oaspetii care si-au dat seama ca gazdelor le este teribil de frica. Si prelungirile au fost la discretia celor de la Ravens, iar FG-ul castigator a fost doar premiul pentru echipa mai buna. In play-off nu conteaza recordurile din liga, ci doar momentul, iar momentul le-a apartinut baietilor lui John Harbaugh, un antrenor… deosebit.

 

By

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore