NFL

Atlanta a ratat, la mustata, titlul de cea mai stupida echipa din NFL

January 14, 2013

Despre Atlanta Falcons se pot spune multe lucruri frumoase, dar echipa din Georgia, cu tot cu jucatorii ei legendari este doar o tinta constanta a ironiilor jurnalistilor şi fotbalistilor sau antrenorilor americani. Cel putin cand ajunge in play-off. Ultimele trei ratări ale cuplului Mike Smith – Matt Ryan au devenit deja un fel de piatra de moara agatata de gatul jucatorilor care imbraca tricoul Atlantei in post-sezon, iar duminica seara toti trebuiau sa demonstreze că nu merită eticheta de perdanţi. Şi cât de aproape au fost să nu contrazică pronosticurile.

Cine a văzut intreaga partida cu Seattle Seahawks a rămas siderat. Falcons au jucat ca o pretendentă la SuperBowl în prima parte, cu variaţii ofensive şi solutii defensive la orice schemă a oaspeţilor, cu explozie şi forţă, cu jucătorii de pe postul de RB luându-se la trântă cu adversari cu două capete mai mari, şi cu cei din defensivă oprind monştrii Marshawn Lynch sau Zach Miller. În plus, Russell Wilson s-a simţit ca un peşte părăsit în deşert, fără soluţii nici măcar când Seahawks au ajuns în Red Zone.

La pauză, Falcons conduceau cu 20-0, iar în sfertul 3, cu tot TD-ul marcat de oaspeţi, Falcons au mişcat lanţurile şi au readus avansul de trei posesii pe tabela. Apoi a urmat ceva inimaginabil. Matt Ryan a vrut probabil să dea sare şi piper disputei şi a riscat o pasă lungă într-un moment în care nu avea nevoie de ea. Falcons conduceau cu 13 puncte, aveau posesie şi posibilitatea de a „arde” timpul, dar QB-ul considerat un mare talent dar cu un moral moale, a ales să rişte. Şi a pierdut. Earl Thomas a interceptat balonul şi şi-a pus formaţia într-o poziţie ideală pentru reintrarea în joc. A urmat, logic, dezastrul pentru gazde, cu două TD încasate şi incapacitatea cronică de a şine balonul departe de propriul teren de ţintă. Cu 31 de secunde înainte de final, Seahawks au întors rezultatul şi conduceau cu 28-27, visând să devină a doua echipă care răstoarnă un -20 şi prima care face acest lucru în deplasare. Şi totuşi…

Matt Ryan s-a trezit la viaţă pentru 23 de secunde, l-a găsit pe Tony Gonzalez şi a câştigat suficienţi yarzi pentru un FG câştigător. Bineînţeles însă că meciul nu s-a terminat cu lovitura lui Matt Bryant ci a mai avut parte de emoţii pentru ultimele 8 secunde, pentru că doar Atlanta poate face asemenea tâmpenii în asemenea momente. În loc de un kick off pentru touchback, riscant, dar nu greu de reuşit, Falcons au încercat un on side kick care era să se termine catastrofal. Din păcate pentru oaspeţi, norocul pe care l-au avut în multe meciuri sezonul acesta, i-a părăsit la ultima fază, aruncarea lui Wilson ajungând în braţele lui Julio Jones.

Pentru Atlanta, urmează San Francisco 49ers şi monstruoasa lor defensivă, iar pentru Seahawks, ei bine, un viitor glorios, dacă jucătorii rămân sănătoşi şi la fel de ambiţioşi…

 

By

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore